Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem webu informovali o poměrně zajímavém problému hlavní budouvy Apple Parku. V kampusu, který připomíná svým vzhledem spíše vesmírnou loď, se totiž kvůli skleněným stěnám a dveřím zranili po nárazu do nich již nejméně tři zaměstnanci. Ačkoliv se jednalo o drobná zranění, která si nevyžádala žádnou větší lékařskou péči, mohly znamenat tyto incidenty pro Apple poměrně nepříjemný problém. Kalifornské zákony by totiž kvůli tomu mohly Apple Park označit za nebezpečné pracoviště, s čímž by samozřejmě přišly určité sankce a kontroly od úřadů. Podle nejnovějších informací však již Apple naštěstí veškeré problémy vyřešil.

Aby se Apple vyvaroval případným postihům a především ochránil své zaměstnance, kteří by se nárazů do skla rozhodně nevyhnuli ani v budoucnu, vyřešil celý problém poměrně jednoduchým způsobem. Na skleněné tabule totiž nalepil černé obdélníkové samolepky se zaoblenými rohy, díky čemuž by si měli zaměstnanci včas uvědomit, že jejich kroky míří právě do tvrdé stěny.

Poměrně zajímavé je, že podle dostupných informací zdobily stěny Apple Parku nálepky na skle již před nějakým časem. Jablečná společnost je z nich však nejspíše pro docílení lepšího designu odstranila, čímž však pohyb v Apple Parku samozřejmě ztížila. Nové nálepky se ale prý s těmi starými neshodují.

Apple z problému vědu nedělá

Ačkoliv vyřešil Apple tento problém poměrně rychle a jeho zaměstnanci se tak mohou v budově pohybovat o něco bezpečněji, hlavu si z celé situace nejspíše nedělá. Apple Park je totiž jeho mistrovským dílem, o jehož dokonalosti nepochybuje. Není tomu totiž tak dávno, co se nechal hlavní designér Applu Jony Ive slyšet, že veškerá kritika Apple Parku mu přijde bizarní a to hlavně z toho důvodu, že není stavěn pro veřejnost včetně všech kritiků, ale pro samotný Apple. A právě ten ví, jak pracuje a tudíž si je jistý i tím, co mu bude do budoucna vyhovovat.

Apple Park

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.