Zavřít reklamu

Když jsme vám před pár dny na našem webu přinesli video z dronu, na kterém byl zachycen dokončující se Apple Park v celé své kráse, ani ve snu by nás nenapadlo, že se jedná nejspíše o poslední video, ve kterém si můžeme Apple Park takto detailně prohlédnout. Jak se však zdá, Apple ve svém vzdušném prostoru žádné drony nechce a v budoucnu nebude podobná videa tolerovat.

V poledne jsme vás informovali o tom, že včera Apple uspořádal svou výroční schůzi akcionářů, na které se svými investory jednal o budoucích krocích společnosti a zároveň se jim chlubil různými úspěchy. Tim Cook pak ve své řeči mimo jiné uvedl, že do hlavní budovy v Apple Parku žádné návštěvníky nepustí, jelikož bude plná důvěrných materiálů, které nejsou určeny pro cizí oči. “Karanténa” hlavní budovy a potažmo i celého Apple Parku však bude daleko větší, než jsme nejspíše čekali.

Své projekty střeží jako oko v hlavě

Jeden z investorů, který se včerejší schůze zúčastnil, vyfotil při cestě do Divadla Steva Jobse na jednom z odstavných parkovišť ceduli s nápisem “NO DRONE ZONE”, tedy zákaz létání s dronem. Od tohoto kroku si Apple pravděpodobně slibuje jednak bezpečnost svých zaměstnanců, které by mohl případný padající dron poranit, a druhak bezpečnost svých projektů. Někteří zvědavci by totiž mohli s drony létat až těsně k hlavní budově Apple Parku a s trochou štěstí přes zjišťovat přes okna, na čem zrovna Apple pracuje.

Že to Apple myslí se zákazem létání s drony nad svým Apple Parkem vážně potvrzuje i zjištění portálu Apple Insider z minulého roku. Portál totiž zjistil, že si jablečná společnost najala bezpečnostní agenturu, která se právě na hlídání vzdušného prostoru specializuje a svými technologiemi dokáže dron odklonit.

Uvidíme, jak se tedy zákaz létání s drony v následujících dnech či týdnech projeví. Faktem však je, že by byl tento krok Applu vzhledem k “utajovací” strategii jablečných produktů docela pochopitelný a nám tak nezbude nic jiného, než se s ním smířit.

no-drone-780x508

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.