Zavřít reklamu

Ačkoliv není nové sídlo jablečné společnosti, cupertinský Apple Park, ještě ani oficiálně otevřen, už nyní přidělává Applu první problémy. Nesouvisí však s dokončovanými venkovními prostory či s výbavou interiérů, které by se zaměstnancům Applu mohly nelíbit. Hlavní problém je totiž ve skleněných zdech budovy.

Jak se zdá, skleněné zdi a dveře nedělají problémy jen ptákům, ale i lidem. Podle dostupných informací se totiž minimálně dva zaměstnanci Applu, kteří se již stihli do Apple Parku v posledních týdnech nastěhovat, po nárazu do skleněných zdí či dveří lehce zranili. Přestože se ani jednomu z nich nic vážného nestalo a jejich zranění si nevyžádala hospitalizaci v nemocnici, mohl by mít kvůli těmto incidentům poměrně problém.

V Kalifornii platí zákony, které zaměstnavatelům nařizují, aby na pracovištích své zaměstnance před podobnými úrazy chránili minimálně tím, že budou skleněné tabule, kterých si někteří zaměstnanci nemusí všimnout, označeny výrazným značením, které je právě na nebezpeční nárazu upozorní. V opačném případě pak společnosti hrozí pokuty a různé kontroly od úřadů, zda svůj prohřešek už odčinily.

Apple se zatím k celé záležitosti nevyjádřil a tudíž není jasné, zda bude nějakým způsobem celou záležitost řešit. Faktem však je, že se v areálu pro tisíce lidí čas od času nějaké zranění prostě přihodí a pokud jich nezapříčiní skleněné stěny a dveře desítky až stovky, nejspíš se Apple uchýlí jen ke školení či podobným věcem. Právě použití ničím neposkvrněného skla je totiž pro design Apple Parku velmi důležité a nalepení upozornění, které by zaměstnance Applu varovaly před nárazem, by dokonalý dojem z celého díla degradovaly. Ostatně, i ve svých Apple Storech se Apple snaží udržet skleněné zdi či okna bez různých upozornění, které by dojem z celého obchodu kazily.

Sklo hraje v Apple Parku prim

O důležitosti skla svědčí i fakt, že jej Apple použil na své hlavní budově opravdu v obrovském množství. Jen na stěny celé budovy totiž spotřeboval na tři tisíce gigantických zakřivených tabulí, které si nechal vyrobit u svého dlouholetého německého partnera, společnosti Seele. Od té totiž odebíral v minulých letech například stěny pro slavný Apple Store na páté Avenue v New Yorku.

Jelikož je však sklo u Applu velmi oblíbené, čas od času se různé nehody, které jsou zapříčiněny tímto průhledným materiálem ve světě stávají. Před nějakým časem jsme vás informovali například o tom, že do skleněných stěn chicagského Apple Storu naráží zmatení ptáci, které mate světlo, které z Apple Storu vychází i za tmy.

Uvidíme, jak se tedy celá zápletka se skleněnými stěnami vyřeší. Jak už jsem však psal výše, sklo hraje v jablečné architektuře prim a tudíž se jej Apple ve formě, v jaké nyní na Apple Parku je, nevzdá. Zaměstnanci se tak spíše budou muset krom nových inovativních produktů soustředit i na to, jak z budovy bez újmy vyjít.

Apple Park

Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.