Zavřít reklamu

Zavádění drastických opatření, která mají za cíl zastavit nebo alespoň zbrzdit epidemii koronaviru, nebere konce. Před chvíli totiž Apple oficiálně oznámil, že uzavírá po celém světě vyjma Číny své kamenné Apple Story. Své produkty tak bude “na přímo” prodávat jen přes Online Store. 

Opatření, které Apple dnes ráno s okamžitou platností zavedl, má platit do 27. března. Pokud se však do té doby situace ve světě nezlepší, dá se očekávat, že nechá Apple své obchody uzavřené mnohem déle. Jak totiž již několik v uplynulých týdnech zopakovat, zdraví jeho zaměstnanců je pro něj na prvním místě. Ostatně, k uzavření obchodů ho velmi pravděpodobně přimělo i včerejší potvrzení nákazy koronavirem u dvou jeho amerických zaměstnanců pracujících v Apple Storech.

Opatření neberou konce

Uzavření Apple Storů není ani zdaleka prvním radikálnějším opatřením, které se Apple rozhodl v boji proti koronaviru implementovat. Zřejmě tím nejviditelnějším je přeměna letošního ročníku WWDC z fyzické události na internetovou. Ta proběhne jako již tradičně v červnu, avšak zatím není jasné, kdy přesně. Apple totiž zatím oficiální datum konání WWDC neoznámil. 

Kromě opatření “na svém písečku” se Apple snaží proti koronaviru bojovat i finančně pomocí darů různým organizacím, které zajišťují pomoc jeho obětem. Na tuto pomoc již Apple dle svých slov vynaložil na 15 milionů dolarů a dá se předpokládat, že s rozdáváním bude pokračovat až do doby, kdy se pandemie podaří zkrotit a pro svět už tak nebude představovat až tak velké riziko. Zda to bude za týden, měsíc či rok však ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.