Zavřít reklamu

Přestože naprostá většina z nás sice v tuto chvíli upíná své myšlenky k blížícím se Vánocům, v zahraničí honba za úniky informací okolo chystaných iPhonů 12 zatím neutichá. S poměrně zajímavým objevem se nyní vytasil japonský portál MacOtakara, kterému se do rukou dostala maketa iPhonu 12. Jedná se pravděpodobně o model Pro Max, tedy nástupce letošního iPhonu 11 Pro Max. Díky ní si tak můžeme konečně nový design, který Apple u iPhonů pro příští rok plánuje, prohlédnout detailněji.

Maketa se Japoncům podařila dle jejich slov získat od jejich zdrojů z Alibaba.com, které lze považovat za jedny z nejlépe informovaných. Jedná se totiž zpravidla o výrobce příslušenství pro smartphony, kteří je začínají chrlit týdny až měsíce před představením samotného smartphonu, aby byly jejich kryty či další věci připraveny už při jeho launchi. Kvůli tomu tak musí veškeré detaily o chystaných smartphonech vědět dlouho dopředu a hlavně spolehlivě, aby nepřišly jejich výrobny ve výsledku vniveč, což by pro ně znamenalo finanční ztrátu.

Jak můžete na videu výše vidět sami, maketa má hrany podobné těm z iPhonů 4 a 5, potažmo z iPadů Pro 3. generace. Poměrně zajímavé je, že tlačítka pro regulaci hlasitosti a Power Button se posunula mírně dolů, díky čemuž by mohla být manipulace s nimi  ještě příjemnější (minimálně tedy pro uživatele s menší rukou). Co se pak týče výřezu v displeji, ten se zdá stejně velký jako u letošních iPhonů. Nicméně je možné, že výrobce makety přední stranu vůbec neřešil, jelikož jsou pro něj směrodatná kvůli kompatibilitě krytů především záda a umístění tlačítek na bocích. Rozhodně tak nemá nyní smysl zatím panikařit, jelikož je nutné brát maketu s určitou rezervou.

Dnes nejčtenější

.