Zavřít reklamu

Přestože se Google v poslední době zaměřuje především na vylepšení svých Google Maps, ani na svou druhou velmi oblíbenou navigaci nezapomíná. Řeč je samozřejmě o Waze, které se těší mezi řidiči velké oblibě díky líbivému grafickému zpracování spolu s možností zaznamenávat do mapy různá úskalí ceny jako například policejní hlídky či nehody. Těsně před startem zimy obohacuje Google Waze o další parádní vychytávku, která je právě pro nadcházející období (na některých místech) plné sněhu jako stvořené. 

V nejnovější verzi aplikace Waze pro iOS i Android, kterou začal Google rozšiřovat teprve před pár dny, přibyla k možnostem pro záznam problémů na trase novinka ve formě upozornění na zasněžené silnice. Tu budou řidiči do mapy umisťovat jednoduše ve chvíli, kdy pojednou po silnici, kterou ještě silničáři nestihli od sněhové nadílky očistit a který je tak kvůli tomu potenciálně nebezpečná nebo minimálně hůře sjízdná. Novinka tak bude fungovat de facto stejně jako veškerá jiná upozornění na problémy na cestě a to i z hlediska plánování trasy, která nebude přes zasněžené cesty vedena, pokud si to sami uživatelé nebudou přát. 

Pokud budete chtít v následujících dnech či týdnech zasněžené silnice zaznačit, učiníte tak zcela standardně přes oranžovou “bublinku” v pravém spodním rohu displeje vašeho smartphonu, kde následně zvolíte sekci Nebezpečí, dále pak Počasí a v této sekci vyberete možnost Neprohrnutá cesta, která je označena sněhovou vločkou. Zaznačení je tedy téměř tak jednoduché jako například zaznačení policejní hlídky, byť je o pár kroků delší. I přesto je však víceméně jasné, že bude mezi uživateli hojně využíváno, jelikož sníh je pro mnohé řidiče noční můrou. A jak lépe je jí zbavit, nežli je na ní zavčas upozornit, aby byli na zhoršené jízdní podmínky připraveni. 

Dnes nejčtenější

.