Zavřít reklamu

Navigace Waze má sice své nejlepší roky již zřejmě za sebou, jelikož většinu jejích stěžejních funkcí okopírovaly Google Maps, její uživatelská základna je však i přesto stále poměrně velká. Když se proto v aplikací objeví chyba, velmi rychle na ní začnou uživatelé upozorňovat na sociálních sítích či diskuzních fórech, aby ostatní varovali. A přesně to se děje i nyní. 

V posledních dnech začala v aplikaci Waze vyskakovat hláška „Using offline maps“, tedy v češtině  „Používání offline map“. Háček je však v tom, že Waze nemá offline mapy a k funkčnosti aplikace je vždy třeba připojení k internetu, přes které se do mapových podkladů stahují informace o problémech na cestě a tak podobně. Poměrně úsměvné je pak to, že dle všeho ani nezáleží na tom, zda je telefon, na kterém je Waze spuštěno, připojen k internetové síti či nikoliv. I v případě připojení a tedy jinými slovy „online režimu“ má totiž aplikace tendenci upozorňovat na to, že jsou využívány offline mapy. 

offlinemaps.webp

Co přesně za probléme stojí není v tuto chvíli bohužel zcela jasné. Co však jasné je, je to, že když začne podobná hláška vyskakovat, navigace přestane zpravidla zobrazovat trasu a je tedy nepoužitelná. Její uživatelé nicméně tvrdí, že krátkodobou opravou je aktivace a následná deaktivace režimu Letadlo, který je schopen funkčnost Waze obnovit. Jiným stačilo aplikaci „natvrdo“ vypnout (tedy vyhodit z multitaskingu) a opět zapnout, avšak někteří uživatelé jsou odsouzeni k čekání na nápravu ze strany vývojářů, protože jim žádný z těchto postupů Waze nezprovozní. Snad tedy potřebná aktualizace vyjde co nevidět. 

Dnes nejčtenější

.