Zavřít reklamu

Jablečné chytré hodinky Apple Watch jsou takovým malým elektronickým zázrakem. Ve svém malém, čtyřcentimetrovém těle totiž ukrývají vnitřnosti schopné neuvěřitelných věcí a kromě řady pozoruhodných funkcí, které uživatelům notně zjednoduší život a rutinní činnosti, mají na svědomí také četné záchrany životů. Hodinky jsou schopné monitorovat zdravotní stav, upozornit nositele na potenciální onemocnění a v případě nutnosti zavolat pohotovostní služby a vyslat SOS signál. Netrvalo dlouho a máme tady další případ, kdy se Apple Watch prokázaly jako nanejvýš užitečný pomocník.

O případech, kdy jablečné hodinky zachraňovaly životy píšeme poměrně pravidelně. Nutno však podotknout, že se jedná pouze o zmedializované případy a podobných incidentů se po světě dějí stovky a tisíce. Jeden z nich se udál i na Floridě, kde Apple Watch zachránily život 74letému Royi Robinsonovi z městečka Lake Worth. Hodinky ho totiž upozornily na fibrilaci síní, tedy jednu z mnoha forem srdeční arytmie. Pan Robinson byl zrovna na návštěvě za svou rodinou v Baltimoru a se svou ženou Dale měl vyzvednout svou vnučku ze školy. Po vyjití několika schodů se mu ale udělalo nevolno, nemohl popadnout dech a přesně v tu dobu také dostal upozornění, že chytré hodinky detekovaly fibrilaci síní. Podle Royových slov neměl vůbec tušení, o jaké onemocnění se jedná, ale na naléhání svého syna souhlasil s vyšetřením na pohotovosti.

„Po tak namáhavém úkonu jsem si odpočinul a říkal jsem si, že se nejspíš o nic vážného nejedná. Hodinky mi ale posílaly častá upozornění, tak jednou za hodinu, kde stálo cosi o fibrilaci síní. Neměl jsem nejmenší tušení, oč se jedná, a tak jsem si ten termín našel na internetu. Nejdříve jsme dojedli večeři na Díkuvzdání a pak mi můj syn řekl, že mě odveze do nemocnice. Chodili se na mě dívat doktoři, sestry, stážisti a dokonce i ostatní pacienti. Všichni chtěli vidět toho chlápka, co mu zachránily život Apple Watch. Myslím, že jsem se v nemocnici stal takovou menší celebritou,“ podotkl s úsměvem Roy. Pochopitelně podstoupil vyšetření EKG a v nemocnici si nějakou dobu poležel. V každém případě se jedná o další důkaz toho, že jablečné hodinky vážně zachraňují životy a jedná se o nezbytného asistenta. Uvidíme, zda se brzy objeví další podobný příběh, avšak nebyl by první ani poslední.

Dnes nejčtenější

.