Zavřít reklamu

Páteční střelba na floridském letišti Fort Lauderdale si vyžádala pět obětí, jeden z lidí, kteří smrti o vlásek unikli, však uvedl, že mu život vprostřed palby zachránil jeho MacBook Pro. Steve Frappier vysvětlil, že se v době střelby nacházel v blízkosti prostoru pro vyzvedávání zavazadel. Lehl si na zem, aby se ochránil.

Frappier měl na sobě svůj batoh ve chvíli, kdy padl k zemi, a právě batoh mu poskytl ochranu před střelbou. Když ležel na zemi, ucítil něco na svých zádech, ale domníval se, že to byla zavazadla, padající z jezdícího pásu. „Ten batoh mi zachránil život,“ uvedl Steve Frappier v rozhovoru pro CNN. „Padl jsem k zemi a batoh jsem měl stále na svých zádech. V jednu chvíli střelec namířil svou zbraň mým směrem. Jedna z kulek se odrazila. Cítil jsem něco na svých zádech. O něco později jsem zašel na záchod, kde jsem zjistil, že kulka pronikla do batohu a zasáhla můj laptop. Posléze jsem svůj batoh předal FBI kvůli vyšetřování. Kulka byla nalezena v kapse mého batohu.“

Když se situace uklidnila, vyndal Frappier svůj školní MacBook z batohu a zjistil, že ve spodní části přední kapsy batohu se nachází kulka, která laptop poškodila. Batoh i MacBook Pro okamžitě odevzdal FBI, která došla k závěru, že 9 mm kulka pocházela bez pochyb ze zbraně, použité střelcem, který byl později identifikován jako Esteban Santiago. Frappier podle svých slov rychle ukryl svůj MacBook Pro do batohu, než opustil letadlo. Podle FBI kulka nejprve zasáhla displej laptopu a dále pokračovala skrz hliníkové tělo a baterii MacBooku, který pak opustila postranními průduchy. Frappier uvedl, že kdyby neměl na zádech batoh s MacBookem, kulka by po odražení zasáhla jeho záda.

Není to poprvé, co nějaký Apple produkt odrazil výstřel. V roce 2015 uvedla jeden člověk, který byl vystaven střelbě, že mu iPhone 5c zachránil život. Zařízení měl umístěné v náprsní kapse, kde vytvořilo bariéru mezi tělem a kulkou. Nebýt telefonu, dotyčný by byl zemřel.

macbook-shot

Zdroj: 9to5Mac.com

Dnes nejčtenější

.