Zavřít reklamu

Před pár týdny jsme vás informovali o tom, že se jablečnému “Netflixu pro časopisy” Apple News+, jehož představení jsme se dočkali v březnu letošního roku, příliš nedaří. Po startu sice začalo službu používat relativně velké množství uživatelů, avšak tento počet od té doby nenarostl a zastavil se na “pouhých” 200 tisících předplatitelích. To však Applu rozhodně nestačí a tak se snaží své uživatele k využívání služby přimět dalšími a dalšími novinkami. Jednu z nich Apple spustil teprve před pár hodinami a vzhledem k její užitečnosti je o ní slyšet skutečně dost.

Apple přidal do News+ možnost přijmu každodenních e-mailových newsletterů s názvem Dobré ráno, které v sobě shromažďují ty nejzajímavější zprávy předešlého dne z mnoha zdrojů pěkně na jednom místě. Uživatelský komfort díky této příjemné novince, kterou Apple popisuje jako “sbírku nejlepších příběhů a zpráv z nejdůvěryhodnějších zdrojů”, tak opět povyroste. Bohužel, v současnosti není možné newsletter kromě deaktivace nijak upravovat a tudíž se musí čtenáři spoléhat jen a pouze na redakční výběr Applu. Dá se však předpokládat, že se na možnost vlastnoručního přizpůsobení Apple v některém z budoucích updatů News+ zaměří a přidá ji. 

Ačkoliv je novinka skutečně zajímavá a užitečná, je otázkou, zda dokáže News+, které je třičtvrtě roku po svém spuštění dostupné jen v několika málo zemích, nastartovat. Daleko lepší by v tomto směru zajisté bylo, kdyby se Applu podařilo službu rozšířit službu i na další trhy včetně toho našeho. Předplatitele by si tu, ale i na dalších trzích zajisté našla. Kdy a zda vůbec se jí u nás dočkáme je však bohužel v tuto chvíli zcela nejasné. 

Dnes nejčtenější

.