Zavřít reklamu

Ne všem službám, které Apple v současnosti provozuje, se daří zrovna ideálně. Skvělým příkladem může být “Netflix pro časopisy a noviny” ve formě Apple News+, jehož představení jsme se dočkali v březnu letošního roku. Podle zpráv CNBC totiž tato služba prakticky neroste.

Už při představení Apple News+ bylo jasné, že se jedná o dost specifickou službu, která se zřejmě nikdy tak velké popularitě jako Apple Music či Apple TV+ těšit nebude. Její zaměření je totiž na noviny a časopisy v elektronické podobě, což je obsah, který konzumuje jen určitá část populace, zatímco hudbu a videoobsah sleduje téměř každý. Těžko by však někdo předpověděl, že bude více než půl roku po spuštění služba na pouhých 200 000 předplatitelích, které nasbírala za první dny po svém spuštění. Podle zdrojů, se kterými CNBC hovořilo, tomu tak však skutečně je. 

Velmi zajímavé je mimo jiné to, že zatímco zprvu byla služba dostupná jen v USA a Kanadě a právě v těchto zemích nasbírala 200 000 předplatitelů, po jejím spuštění ve Velké Británii a Austrálii, ke kterému se Apple odhodlal teprve nedávno, se toto číslo absolutně nezměnilo. Je tak velmi pravděpodobné, že mnozí uživatelé v USA a Kanadě zkrátka nepřešli z bezplatné zkušební verze na klasické předplatné a právě tyto ztracené uživatele následně zastoupil uživateli právě z Velké Británie či Austrálie. Tak či onak, provozovat službu pro pouhých 200 000 uživatelů zřejmě Apple chtít nebude a tak se jí pokusí rozdmýchat všemi dostupnými prostředky. Tím hlavním by měla být expanze do dalších zemí a v ideálním případě i “zexkluzivnění” obsahu. Kdy se podobných kroků dočkáme ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.