Zavřít reklamu

Jak Apple slíbil, tak udělal. Od včerejšího dne již není možné konzumovat obsah novin a časopisů z aplikace Texture, kterou kalifornský gigant v loňském roce koupil a použil de facto jako předlohu pro svou vlastní službu Apple News+. Uživatelům Texture tak nyní nezbývá nic jiného, než na jablečou službu přejít nebo se s využíváním podobného řešení rozloučit. Právě druhá varianta však zřejmě bude mnohdy reálnější. 

Takto probíhalo představení Apple News+: 

Přestože se Apple News+ kvalitou oblíbené Texture minimálně vyrovná, ne-li jí převyšuje, má oproti ní jednu velkou nevýhodu. Je totiž dostupná pouze na iPhonech, iPadech, iPodech touch a Macích, zatímco Texture jste si mohli bez problému užít i na Androidu a Windows. A právě uživatelé těchto platforem budou kvůli službě zřejmě jen velmi těžko přecházet na produkty od Applu. Na druhou stranu se však nedá vyloučit, že se jablečná společnost v budoucnu nerozhodne přinést Apple News+ i na Android či právě Windows, jelikož s podobnými kroky v minulosti problémy neměla. Vzpomeňme třeba na Apple Music, které je na androidích telefonech dostupné již velmi dlouho a co víc – těší se tam alespoň podle mnoha analýz skoro až neuvěřitelné popularitě. 

texture-goodbye

Co Apple ztrácí na podpoře platforem, to naopak dohání cenou. Zatímco za Texture totiž museli předplatitelé měsíčně zaplatit 12,99 dolarů, Apple News+ je vyjde jen na 9,99 dolarů, což je poměrně značný rozdíl, vezmeme-li v úvahu, že se jedná o dvě prakticky stejné služby. Doufejme, že se tedy Apple News+ podaří Applu rozšířit i do dalších zemí po celém světě v brzké době. Obsah, který v ní je, je totiž skutečně lákavý a je naprosto jasné, že byl velký zájem i mezi českými a slovenskými jablíčkáři. Jednoduchá cesta, jak News+ na našem území zprovoznit, však bohužel neexistuje. 

apple-texture-fb

Dnes nejčtenější

.