Zavřít reklamu

Nad příchodem filmu The Banker do streamovací služby Apple TV+ se začínají stahovat mračna. Apple totiž den před jeho premiérou na AFI Festu v Los Angeles vše odpískal. Proč tomu tak je sice není zcela jasné, šušká se však o obavách z nevhodného obsahu, respektive nevhodných částí filmu – tedy minimálně v očích Applu. 

Podle dostupných informací se začal Apple možným nevhodným obsahem filmu zabývat už minulý týden, přičemž tehdy zřejmě ještě doufal, že se mu vše podaří vyřešit do premiéry. Včera se nicméně nechal slyšet, že společně s filmaři potřebuje ještě nějaký čas na to, aby dokázal problémy ideálně pojmenovat a vymyslel spolu s nimi nejlepší možnou budoucí cestu. Jelikož není jasné, co konkrétně může ležet Applu a potažmo filmařům v žaludku, nelze zcela s jistotou říci, co by se mohlo za “nejlepší možnou budoucí cestou” skrývat. V úvahu však určitě připadá například přetočení některých pasáží či jiné sestříhání filmu, které by se kontroverzím pasážím vyhnulo. 

S ohledem na záhadné zrušení premiéry na poslední chvíli se začalo opět spekulovat nad tím, o čem se hovořilo ještě před spuštěním Apple TV+ – tedy nad zásahy Applu do obsahu a zákazech určitých témat. První snímky v této službě sice částečně tyto obavy vyvrátily, jelikož se v nich objevuje jak násilí, tak vulgarismy či sex, nicméně stále je tu dost témat, která mohou být pro Apple tabu. Jedním z nich může teoreticky být i rasová nesnášenlivost, kolem které se právě The Banker dle dostupných informací bude alespoň částečně točit. Je však samozřejmě možné, že za odpískáním premiéry může být i něco mnohem banálnějšího. Vše v tomto směru ukáže až čas a tituly, které se ve službě objeví. 

Dnes nejčtenější

.