Zavřít reklamu

Druhou větší aktualizaci systému iOS 13 – tedy konkrétně verzi 13.2 – sužovala chyba způsobující příliš rychlé uzavírání aplikací spuštěných na pozadí. Zdánlivě malý problém se však na používání iPhonů a iPadů podepisoval skutečně velmi negativně, jelikož bylo kvůli němu jejich využívání o poznání méně komfortní. Apple proto vydal iOS 13.2.2, kterým tuto, ale i jiné chyby opravil. Dnes v noci pak iOS 13.2 “zařízl”, takže už se na něj nelze vrátit. 

Apple zpravidla ukončuje podepisování starších verzí iOS, které je k instalaci iOS na iPhone nutné, dva až tři týdny po vydání verze nové. Pokud však starší verze iOS obsahuje závažnější chyby, čas na ukončení podepisování markantně zkracuje, což je i tento případ. Od vydání iOS 13.2 totiž uplynulo jen něco málo přes týden. Na druhou stranu, nemožnost jej nainstalovat logicky kvůli chybám nikoho nezamrzí.

Kompletní výčet oprav, které přines iOS 13.2.2:

  • Opravuje problém, který mohl způsobovat neočekávané ukončení aplikací spuštěných na pozadí
  • Řeší problém, který mohl způsobit ztrátu připojení k mobilní síti po ukončení hovoru
  • Řeší problém s přechodnou nedostupností mobilní datové sítě
  • Opravuje problém, který způsoboval odesílání nečitelných odpovědí na zprávy se šifrováním S/MIME mezi Exchange účty
  • Řeší problém, který mohl způsobovat zobrazení výzvy k přihlášení při používání služby jednotného přihlášení Kerberos v Safari
  • Řeší problém, který mohl bránit nabíjení příslušenství YubiKey přes Lightning konektor

V současné chvíli tak je možné v iPhonu využívat pouze dvě verze iOS, přičemž jen jedna je veřejná. Jedná se konkrétně o veřejný iOS 13.2.2 a betu iOS 13.3, kterou začal Apple testovat teprve nedávno. Vydání ostré verze se tudíž dá očekávat až relativně za dlouho – odhadem v prvních prosincových týdnech. Nezbývá tedy než doufat, že se do té doby podaří Applu odstranit veškeré chyby, které by mohly tuto verzi iOS sužovat a systém tak na iPhonech poběží bez jediného problému.

Dnes nejčtenější

.