Zavřít reklamu

Stříleček se dá na App Storu najít stovky, avšak jen málokterá z nich dokáže nabídnout zážitek ekvivalentní tomu na konzolích či počítači. Až donedávna telefony limitovala hardwarová stránka a hratelnost v tomto případě také není zrovna ideální. Přesto vývojáři z FYQD Personal Studio přišli s řešením v podobě hry Bright Memory Mobile, která nabízí až pozoruhodně kvalitní grafiku, vynikající ovládání a na poměry mobilní platformy spoustu funkcí a možností. Co vše nás ve hře čeká?

V technologickém světě existuje jedno rčení, které se stalo takovým nepsaným pravidlem – pokud to vypadá až moc dobře, pravděpodobně je to podfuk. Ostatně, právě to si mnoho hráčů řeklo, když naživo vidělo hru Bright Memory Mobile. Za nápadem stojí vývojář Zeng Xiancheng ze studia FYQD, který se pokusil zreprodukovat zážitek z konzolových a počítačový FPS her také na mobilní platformě a podle všech náznaků to vypadá, že se mu to podařilo. Původně titul totiž vyšel na Steamu v předběžném přístupu a reakce nebyly vůbec špatné. Hra totiž nabízí rychlou, frenetickou a brutální akci v netradiční epizodické podobě, což je na dnešní standardy poměrně netradiční formát. Údajně chtějí tvůrci využít výdělek z mobilní verze, aby pokryli nadcházející vývoj té počítačové, která má přídomek Infinite. Vývojáři si zkrátka věří a očekávají, že hra prodá až 100 tisíc kusů napříč iOS a Androidem, což by byl nanejvýš solidní výsledek.

Nyní však přicházíme k té části, kde zazní ono proklínané „ale“. Hra vypadá skvěle, hraje se úžasně a v podstatě jí nechybí nic podstatného. Přesto je tu ale drobnost, která způsobila řadu kontroverzí. Tvůrci totiž okopírovali některé prvky a herní mechaniky z jiných titulů, což komunitu příliš nepotěšilo. Zeng se však za vše omluvil a nechal přepracovat celou sadu modelů i textur. Vývojářům zároveň hraje do karet ovládání, které je na mobilní hru vyladěné a nabízí různorodé funkce, jež u konkurence jen tak nenajdete. V každém případě to vypadá, že Bright Memory Mobile stojí minimálně za vyzkoušení a díky své příznivé cenovce 99 korun není moc nad čím přemýšlet. Pokud si tedy chcete pořádně zastřílet, zamiřte na App Store a dejte hře šanci.

Dnes nejčtenější

.