Zavřít reklamu

O autonomních vozidlech se píše dnes a denně, společnosti Waymo, Uber a Tesla se novými technologiemi chlubí téměř neustále a trh pomalu očekává, až se vozy rozšíří i mezi běžné uživatele. Jednou z mála společností, které o všech svých plánech však mlčí a snaží se, aby na povrch neunikla jediná nevyžádaná informace, je Apple. Jablečná společnost si dávala vždy na nechtěné úniky zpráv pozor a samořídící vozidlo, na němž bez pochyby pracuje, není výjimkou.

Zatímco celý technologický svět s nadějí v očích vzhlíží k nejnovějším projektům Tesly a spousty dalších společností, hluboko v laboratořích Applu se nachází technologie, o nichž nikdo nic pořádně neví, což jen přiživuje všudypřítomné spekulace. Přesto se občas nějaký ten střípek informace dostane na povrch a alespoň částečně informuje příznivce o tom, zda práce na projektu stále pokračují. Něco podobného se stalo i díky tchaj-wanskému výrobci Quanta, jenž dle nových informací od asijských zdrojů údajně Applu vypomáhá s technologiemi spojenými s autonomními vozidly – především pak s jejich výrobou. Ze strohých informací, které se dostaly na veřejnost, sice fanoušci příliš moudří nejsou, ale podle všeho to vypadá, že se jablečná společnost přesunula do další fáze. Kromě toho společnost Quanta také uvedla, že úspěšně otestovala samořídící vozidlo na uzavřeném okruhu kdesi ve Spojených státech. Podle analytika Ming-Chi Kua bychom se navíc mohli automobilu dočkat již v roce 2025.

Na oficiální představení si tedy pravděpodobně ještě nějakou dobu počkáme, ale jisté je, že Apple na projektu aktivně pracuje. Navíc to vypadá, že dokončil základní systém a platformu, jež bude autonomní řízení pohánět. Uvidíme, jak moc bude oproti ostatním jablečná společnost konkurenceschopná a zda se jí podaří dohnat takové giganty jako je Tesla, Google nebo Waymo. Konec konců, společnost Quanta dodává řešení pro samořídící automobily rovnou několika dalším subjektům. Nicméně má Apple podle všeho slušně našlápnuto a teď jen zbývá počkat, s čím přijde.

Dnes nejčtenější

.