Zavřít reklamu

Že Apple pracuje na něčem okolo autonomních vozidel si šeptají vrabci na střeše nejen v Sillicon Valley. Nám se podařilo zjistit informace přímo od jednoho z významných akcionářů společnosti Apple, který je díky množství akcií jenž vlastní zván čas od času přímo do sídla společnosti Apple. Společnost sice nikdy nikomu kromě nejužšího týmu lidí, jenž pracují na novém projektu neprozrazuje nic z toho co chystá, ovšem když se znáte přímo z lidmi z nejvyššího vedení, což v případě tohoto člověka platí, alespoň vám občas něco naznačí.

Apple podle jeho slov nepracuje na vlastním autonomním vozidle, ani se nesnaží přesvědčit automobilky k tomu, aby do svých vozů implementovali jeho řešení, on jej tam totiž již dávno má. Celý projekt Titan, jak byl původně vývoj okolo autonomních vozů označován novináři totiž není nic víc než aktualizace CarPlay, ovšem tak extrémně významná aktualizace, že se jí v Applu věnují stovky lidí. Apple by měl totiž v budoucnu přijít s rozšířenou funkčností CarPlay, díky které se z vašeho vozu vybaveného touto funkcí stane poloautonomní vozidlo. Naprostá většina vozidel, které dnes mají CarPlay totiž nabízí také parkovací senzory, kamery, kamery s 360stupňovým zobrazením, adaptivní tempomaty, hlídání mrtvých úhlů nebo například automatické parkování.

Koncept interiéru a systému v Apple Car od designéra Matías Papalini:

A právě tyto vychytávky, které jsou dnes již čím dál tím běžnější i ve vozech střední třídy chce Apple využít a propojit společně s výrobci vozidel přímo do CarPlay, jenž pak díky speciálním čipům a softwaru dokáže vozidlo proměnit v částečně autonomní vůz. V současné době samozřejmě nikdo kromě Applu neví co vše takový vůz dokáže nebo co vše nám nabídne, ovšem již jen z logiky věci vyplývá, že toto řešení je mnohem realističtější než, že by si Apple stavěl, prodával a distribuoval vlastní vozidla. CarPlay by se tak v příštích letech měl stát tou největší a nejrevolučnější novinkou, kterou Apple přinese.

Apple-iCar-Matias-Papalini-concept-1

Dnes nejčtenější

.