Zavřít reklamu

Čas od času se stává, že Apple (většinou tiše) koupí nějakou menší společnost. Její know-how využije, vylepší a implementuje do svých produktů a své vlastní technologie. Přesně to provedl i v uplynulých týdnech s tím, že celý nákup na konci minulého týdne dokonce ústy svého tiskového mluvčího potvrdil. O co přesně jde tentokrát?

Jedná se o společnost IKinema. Ta se specializuje na technologii animace, se kterou pomáhala společnostem například při vývoji počítačových her. Rozhodně se nejedná v tomto segmentu o „malou rybu“. Společnost byla několikrát oslovena Ubisoftem, zda by rozpohybovala postavy v počítačových hrách. Sama Ikinema se charakterizovala jako společnost, jejíž technologie je vyhledávána vývojářskými studii z celého světa, aby jim pomohli oživit jejich hry a postavy poskytnutím věrného výsledku, který vždy vede k přirozenému pohybu osob a přiměje hráče k dynamičtějšímu se ponoření do herního světa. To vše prý zvládne rychle a za nízkých nákladů. Zaměření této společnosti je tedy velmi zajímavé a jablečná společnost by s ní jistě dokázala dobře naložit.

Nákup společnosti začal Apple realizovat zřejmě již před několika měsíci, přičemž v polovině září začal podnikat první vážnější kroky. Například 12. září tohoto roku byl do čela této společnosti jmenován právník Applu Peter Denwood, který navíc sídlí v kanceláři na One Apple Park Way. Adresa sídla společnosti byla dále 26. září změněna na 100 New Bridge Street v Londýně, což je adresa kanceláří Applu. K potvrzení přitom došlo až před pár dny.

Můžeme jen hádat, jak Apple s touto společností naloží. Je možné, že se časem pustí do vývoje vlastních herních titulů pro službu Apple Arcade. Také se ale může snažit o vylepšení Animoji a Memoji. V úvahu dále připadá třeba využití jejích technologií pro pořady v TV+, díky čemuž by mohl Apple teoreticky ušetřit. Vše však ukáže až čas a vylepšení, kterých se dočkáme. Snad tedy budou stát opravdu za to.

Dnes nejčtenější

.