Zavřít reklamu

Za méně než měsíc se dočkáme spuštění jedné z největších služeb jablečné společnosti, která nese název Apple TV+. Před několika dny jsme se dočkali spuštění služby Apple Arcade, kterou si může předplatit každý vášnivý hráč. Apple TV+ je poté, jak už název napovídá, služba, kterou si už 1. listopadu budou moci předplatit všichni nadšenci filmů a seriálů. Na trhu už však podobné služby nějakou dobu existují, neznámější je například Netflix a HBO GO, takže rivalita je mezi těmito službami více, než jasná. Podle posledních průzkumů to dokonce vypadá, že Apple se svou službou rozhodně nemá vyhráno. Většina uživatelů Netflixu se totiž údajně nechystá přejít čistě na  TV+.

O této zprávě informovala společnost Piper Jaffray, která ve své zprávě pro investory uvádí, že podle provedených průzkumů se až 75 % uživatelů Netflixu nechystá přejít na  TV+, či Disney+. Mnoho těchto uživatelů však uvedlo, že pokud si  TV+ předplatí, tak si budou i nadále předplácet Netflix. Uživatelé z celého světa si podle Piper Jaffray raději připlatí za streamovací služby a oželí poplatky za klasickou televizi. I když je to běh na dlouhou trať, tak je tato zpráva nakonec pro Apple pozitivní. „Většina uživatelů Netlifxu si klidně předplatí více streamovacích služeb. Raději tímto omezí své výdaje za klasickou televizi,“ řekl analytik Michael Olson ze společnosti Piper Jaffray.

Akcie společnosti Netflix byly v posledních měsících kvůli uvedení  TV+ a Disney+ sraženy o několik desítek dolarů. Společnost Pipper Jaffray však věří, že se akcie opět zvýší, a to až na hodnotu 440 dolarů. Dnes byly akcie Netflixu otevřeny na hodnotě 263.61 dolarů. Dokonce ani generální ředitel Applu, Tim Cook, nemá vysoké ambice. V jednom z nedávných rozhovorů uvedl, že lidé využívají mnoho služeb a Apple by se měl stát jednou z nich, nikoliv jedinou z nich.  TV+ se dočká svého spuštění již 1. listopadu. Měsíční předplatné této služby vyjde na 4.99 dolarů pro celou rodinu v rámci rodinného sdílení. Disney+ poté spatří světlo světa již 12. listopadu za cenu 7 dolarů měsíčně. Plánujete si jednu z těchto streamovacích služeb pořídit i vy? Dejte nám to vědět do komentářů.

Dnes nejčtenější

.