Zavřít reklamu

Skandál sem, skandál tam. Tak lze v poslední době označit situaci společnosti Facebook, která dělá plno věcí, které by dělat neměla. Před několika lety Facebook představil funkci, která dokáže automaticky rozpoznávat váš obličej na fotografiích, které osoba z vašeho seznamu přátel přidá na tuto sociální síť. Původně fungovalo rozpoznávání obličeje na Facebooku tak, že pokud někdo přidal fotku, na které se objevil váš obličej, tak se uživateli zobrazil návrh na vaše označení. Aby se však návrh na označení uživateli objevil, tak daná osoba musela mít v nastavení funkci pro rozpoznávání obličeje zapnutou. Nově však došlo k určitým změnám, o kterých byste si určitě měli přečíst.

Souvisejíci

Nově je tato funkce navržena tak, aby vás upozornila v případě, že cizí osoba nahraje na Facebook fotografii s vaším obličejem, kterou neoznačí. To by mělo zabránit tomu, aby někdo váš obličej využíval, popřípadě aby měl možnost vás jinak pošpinit. Nově už se v nastavení rozpoznání obličeje nachází pouze dvě možnosti – zapnuto a vypnuto. Funkci rozpoznávání obličeje mají automaticky aktivní všichni nově registrovaní uživatelé na Facebooku a také ti uživatelé, kteří měli v minulosti aktivní funkci pro návrhy označení. Pokud spadáte do těchto dvou skupin, tak se vám notifikace o aktivaci této funkce nezobrazí. Pokud už naopak jste na Facebooku delší dobu a funkci pro navrhování označení jste si nezapnuli, tak by se vám měla zobrazit notifikace, která vás nabádá k aktivaci rozpoznávání obličeje na Facebooku.

Uživatelé, kteří se rozhodnou pro ponechání funkce rozpoznávání obličeje vypnutou, budou moci být stále označení ručně. Zároveň však ale přijdou o funkci s názvem Photo Review, ve které se objeví všechny fotografie, na kterých se může objevovat váš obličej, avšak nikdo jej neoznačil. Pokud jste si v minulosti aktivovali funkci pro navrhování označení, tak jak už jsem zmínil výše, novou funkci pro kompletní rozpoznávání obličeje máte automaticky aktivní. Pro deaktivaci této funkce otevřete Facebook, a poté klikněte v pravém dolním rohu na ikonu menu. Zde sjeďte úplně dolů, kde se nachází možnost Nastavení a soukromí, kterou rozevřete. Zde poté rozklikněte možnost Nastavení. Poté opět sjeďte níže a rozklikněte možnost Rozpoznávání obličejů. Poté už jen stačí, abyste klepnuli na řádek Chcete, aby vás Facebook mohl rozpoznávat na fotkách a videích? Tady už jen zvolte možnost Ne.

Dnes nejčtenější

Další články