Zavřít reklamu

Apple pracuje na nových biometrických metodách identifikace osob, přičemž v posledních týdnech jste si mohli už nespočetněkrát přečíst o 3D senzorech pro skenování obličeje a oční duhovky. Proslýchá se, že právě tímto systémem by měl disponovat ikonický iPhone 8 namísto Touch ID, protože Apple má problém se zabudováním Touch ID do displejové části. Z nového patentu, který Apple získal, vyplývá, že stejnou funkci by mohly získat i Macy.

V patentu je popsáno, že Mac bude i v režimu spánku používat kameru k rozpoznávání obličejů. Znamenalo by to, že funkce by byla přidána do režimu Power Nap, což je speciální režim, ve kterém dokáže Mac provádět užitečné činnosti, i když spí, například přijímat nové zprávy v Mailu, přijímat pozvány v Kalendáři a podobně. Jakmile by Mac zpozoroval obličej, použil by systém rozpoznávání obličeje, a pokud bude uživatel nacházející se před Macem oprávněn počítač používat, potom se Mac vzbudí. Skener by se při rozpoznávání obličeje zaměřil na tón pleti či tvar obličeje.

Podívejte se na iMac Pro, na který se můžete těšit v prosinci, i když zatím bez detekce obličeje: 

V podstatě Mac zůstane v režimu spánku, ve kterém bude schopen zjistit, zda se před ním někdo nachází či nikoliv. Pokud se před ním objeví obličej, potom se Mac ještě před úplným probuzením přepne do režimu využívající o trochu více energie než v režimu spánku, aby spustil systém rozpoznávání obličeje. V neposlední řadě patent popisuje, jak daleko by měl být uživatel od počítače, aby došlo k jeho detekci.

Stejně jako u většiny patentů Applu, tak ani u tohoto patentu není jisté, zda ho Apple použije v praxi. Ale bylo by skvělé, kdyby se Mac dokázal odemknout v okamžiku, kdy si jen usednete k počítači, a to na základě toho, že by identifikoval váš obličej.

Retina-iMac-5K FB

Dnes nejčtenější

.