Zavřít reklamu

Mezi desítkami novinek v iOS 10 se nachází i vylepšení a nové funkce v aplikaci Fotky. Kromě mírně přepracovaného vzhledu zde najdeme i zcela novou funkci Vzpomínky, která nám z našich zážitků a cest seskládá hezké vzpomínkové video. To si poté můžeme ještě upravit a kdykoliv si zážitek znovu připomenout. Další novinkou je funkce rozpoznání obličejů.

Ta automaticky prohledá všechny fotografie v zařízení a roztřídí je podle obličejů lidí do kategorií každého z nich. Ty pak najdeme v albu Lidé. Nová funkce je celkem přesná, ale i přesto může nastat, že některé obličeje na fotografiích identifikuje špatně a na jednoho člověka připadne více kategorií. K tomu dochází hlavně pokud má na fotografiích daný člověk rozdílný účes, má na sobě čepici nebo přibral a ubral na hmotnosti. Dalším faktorem také mohou být vousy, které dokážou funkci zmást.

Kalifornská společnost uživatelům naštěstí umožnila kategorie slučovat a tím i zlepšit celkové rozpoznání lidí na dalších fotografiích. Díky sloučení totiž bude nové fotografie, které uzná za shodné, vkládat do už sloučeného alba a nebudou tak vznikat další kategorie.

Jak na iOS 10 sloučit ve fotografiích obličeje osob

  1. Otevřete aplikaci Fotky.
  2. V dolním menu vyberte kategorii Alba.
  3. Najděte album Lidé.
  4. V pravém horním rohu klikněte na Vybrat.
  5. Nyní označte všechny lidi, kteří se shodují a chcete je sloučit.
  6. Pokud máte vybrané více než 2 osoby, zpřístupní se v pravém dolním rohu možnost Sloučit.
  7. Potvrďte, že chcete opravdu sloučit dané osoby kliknutím na Sloučit.
  8. Alba se poté sloučí a rozpoznávání obličejů bude přesnější.

Další možností je k jednotlivým osobám přiřadit kontakt. Pokud se budou shodovat, aplikace se vás zeptá, zda chcete dané osoby sloučit. Jak na to?

  1. Otevřete aplikaci Fotky.
  2. V dolním menu vyberte kategorii Alba.
  3. Najděte album Lidé.
  4. Klikněte na album osoby.
  5. V horní části klikněte na „+ Přidat jméno“.
  6. Zadejte jméno dané osoby. Pokud se nachází v kontaktech, automaticky se k němu připojí.
  7. Proces opakujte o každého alba. Pokud se bude více jmen shodovat, aplikace se vás zeptá, zda chcete dané osoby sloučit.

Apple bohužel nikde v aplikaci Fotky ani v nastavení neumožňuje novou funkci vypnout. Pokud se vám novinka nelíbí, nezbývá vám nic jiného, než doufat, že Apple v dalších aktualizacích přidá možnost funkci zakázat.

photos-ios-10-fb
Zdroj: Redakce Letem světem Applem

Zdroj: osxdaily

Související články

Dnes nejčtenější