Zavřít reklamu

Datum zářijové Keynote, na které Apple představí nové produkty v čele s iPhony, je konečně známé. Kalifornský gigant totiž rozeslal dnes večer médiím pozvánky, které jsou jako již tradičně graficky poměrně zajímavě zpracované. A jelikož v uplynulých letech Apple rád do svých pozvánek ukrýval některé produkty (či jejich vlastnosti), ani letošek se neobejde bez spekulací o tom, co pozvánka znázorňuje. Pojďme se tedy společně podívat na pět teorií o tom, co by se mohlo za barevným jablíčkem skrývat.

Apple-Event-logo-color

Barvy iPhone XR

Když jsme se na pozvánku na zářijovou Keynote podívali poprvé, prakticky všechny nás napadlo, že se pravděpodobně jedná o barvy, do kterých Apple letos „obleče“ nástupce iPhonu XR. V jablku totiž můžete vidět modrou, žlutou a červenou, které Apple již nyní používá, a zelenou spolu s fialovou, kterou dle velkého množství spekulací letos použít chce. V logu sice chybí černá a bílá, avšak jejich absence se dá vysvětlit relativně jednoduše – graficky by tam tyto barvy zkrátka nezapadaly. Nebo si snad dokážete vesele působící barevné logo představit rozbité černou či „narušené“ bílou? Osobně bych se nebál dokonce tuto teorii označit za suverénně nejpravděpodobnější a to právě kvůli obrovskému množství zpráv pojednávajících právě o těchto dvou nových barvách.

Nová edice iPhonů s barevným logem na zádech

Poměrně zajímavá je i teorie o speciální edici iPhonů s duhovým logem. Že to zní bláznivě? Možná trochu. I přesto se však v kuloárech o tom, že se Apple chystá speciální edici svých produktů s podobnými logy na zádech představit. Kromě iPhonů bychom se jich měli podle zdrojů dočkat třeba i u Maců či iPadů. Poměrně zajímavé je navíc to, že podle zdrojů nasadí Apple barevné logo u svých prvních produktů už letos. A kde jinde je poprvé nasadit, nežli na svém nejdůležitějším a nejúspěšnějším produktu? Ostatně, speciální edice táhnou a nejinak by tomu mohlo být i zde. Třeba na prodejnost iPhonů v (PRODUCT)RED edici si Apple rozhodně stěžovat nemůže.

Podpora Apple Pencil u iPhonů

Nezdá se vám jablko na pozvánce zpracováno svým způsobem umělecky? Jasně, tahy štětce či tužky na něm vidět nejsou, přesto jej však jeho tvorbu těmito předměty lze představit. Proč by tedy nemohlo logo předznamenávat podporu Apple Pencil, o které se též šušká již dlouhé roky? Pravdou sice je, že využívání tohoto příslušenství není pro každého. Na druhou stranu by ale mnohé jablíčkáře podpora určitě potěšila a některé uživatele by třeba i přesvědčila právě k pořízení tohoto telefonu. Není přeci jen lepší mít zařízení s podporou něčeho, co nevyužívám či využívám sporadicky, nežli mít zařízení, které podporu vůbec nenabízí vůbec? Určitě ano. Nebo snad každý z nás využívá svůj iPhone na 100 % a nemůže tak říct, že v něm nemá jedinou funkci, kterou nepoužívá? Těžko.

5 částí jablka jako 5 produktů, které se na Keynote představí

Čeho všeho se na zářijové Keynote dočkáme je zatím ve hvězdách. Uplynulé roky však ukázaly, že se Apple při představování produktů drží spíš při zemi a raději světu ukáže na jedné Keynote produktů méně a pro zbylé uspořádá Keynote další, než aby všechny produkty „nacpal“ do jedné Keynote a riskoval upozadění některých z nich. Proč by tedy jablko, respektive části, ze kterých se skládá, nemohly naznačovat počet produktů, které se na Keynote ukáží? Tím spíš, když číslo 5 nezní vůbec nepravděpodobně. Počítat totiž můžeme hned se třemi novými iPhony a jedněmi Apple Watch. Z pěti produktů tak zbývá rázem jediný. Tím by mohl být speciální lokalizační přívěšek, který by měl být připnutelný například k peněžence či klíčům a který by měl být jednoduše dohledatelný přes aplikaci Najít. Právě na tom totiž Apple alespoň podle kódů v betách a zpráv z dodavatelského řetězce již pracuje. V úvahu sice připadají i iPady či MacBooky Pro, avšak pro ty zřejmě Apple uspořádá v průběhu podzimu další tiskovou konferenci, stejně jako tomu bylo vloni.

Změna loga

Uznáváme, že tato teorie se může zdát vcelku bláznivá a je i vcelku nepravděpodobná. Na druhou stranu, ke změně loga se Apple ve své relativně krátké historii odhodlal hned několikrát a tak se nabízí otázka, proč by se k něčemu podobnému nemohl rozhodnout i tentokrát. Tím spíš, když nynější logo Apple používá „už“ čtyři roky, což je doba, po které společnost bez problému svá loga měnila. Že bychom se tedy dočkali nové verze legendární duhy?

Apple vývoj loga
Evoluce loga Apple (Zdroj)

Jak můžete sami vidět, teorií o tom, co by se mohlo za barevným logem Applu na pozvánce ukrývat je relativně dost. Těžko však říci, jaká z nich je správná a zda vůbec nějaká. Jasno budeme naštěstí mít už relativně brzy – konkrétně 10. září večer. A co myslíte vy? Trefili jsme se nějakou výše uvedenou teorií?

Dnes nejčtenější

.