Zavřít reklamu

Jablečná společnost navazuje spojenectví kde se jen dá a neváhá k tomu využívat také nejrůznější automobilky. Konec konců, pokud jsou spekulace pravdivé a Apple pracuje na platformě pro chystaná samořídící auta, či dokonce svém vlastním voze, nic jiného než prosadit se v automobilovém odvětví mu nezbývá. Tentokrát se ale blíže podíváme na partnerství se společností Porsche, jenž pomalu, ale jistě začíná přinášet první ovoce.

Apple sice výrazně nový vůz od této automobilky neovlivní, ale bude se svými technologiemi přímo podílet na infotainment systému, který má za úkol vás během cestování zabavit a nabídnout vám například hudbu, různé aplikace nebo vychytávky. Porsche totiž chystá luxusní sportovní elektrické auto Taycan, jehož design podle slov generálního ředitele dokonale odpovídá filozofii Applu a navíc mají obě značky k podobným, běžným smrtelníkům ne vždy dostupným produktům obdobný přístup. Jablečná společnost zajistí pro budoucí majitele Taycanu přímé streamování hudby přes Apple Music díky vestavěnému mobilnímu připojení a také jednodušší propojení s telefonem díky Apple CarPlay.

Jablečná společnost se tak stala prvním technologickým gigantem, jehož technologie a aplikace se dočkaly plnohodnotné implementace do zábavního systému vozidla. Poměrně dobře našlápnuto měla v Severní Americe také společnost Spotify, jejíž aplikace se měla objevit ve vozech Tesla, ale tuto možnost automobilka stále zvažuje. Elektromobil bude sice odhalen na začátku září a první várky objednávek se lidé dočkají již ke konci roku, ale tuto informaci berte spíše jako zajímavost. Cena tohoto luxusního sporťáku pravděpodobně neklesne pod 2 miliony, takže cílová skupina budou především milovníci elektromobilu a vyšší vrstva. V každém případě se jedná o úspěch, který s trochou štěstí Apple zopakuje také u o něco dostupnějších a obyčejnějších vozů.

Dnes nejčtenější

.