Zavřít reklamu

Jablečná společnost fušuje do mnoha věcí, ať už se jedná o mobilní segment, rozvoj technologií či momentálně probíhající práce na samořídících elektromobilech. Přesto je však odvětví, které trpí nedostatkem financí, a to vzdělání. Z tohoto důvodu Apple rozjel vlastní vzdělávací program jménem Teacher Coding Academies, který spojuje všechny zúčastněné učitele a motivuje je k tomu, aby učili studenty programovat. Jde o jednu z mnoha iniciativ, jak rozšířit programování i mezi běžnou veřejnost.

Podle příběhu na Newsroomu Applu, se učitelé snaží pochopit svět technologií tak, jak v funguje v praxi a následně ho převádět také do svých osnov. Nejde však o ledajaké programování, jablečná společnost se snaží předvést tyto znalosti v takovém světle, aby studenti mohli pomoci svých projektů rozvíjet místní komunitu a pomáhat ostatním. Například ve městě Boise se učitelé, kteří letní program absolvovali, podíleli na aplikaci sloužící policii. Ta umožňovala policistům nejen lépe vykonávat svou práci, ale také efektivněji komunikovat zejména s bezdomovci a odkázat je k nejbližšímu útulku. V Austinu pak profesoři vymysleli aplikaci, jež pomáhá charitě zaměřené na ubytování rodin, jejichž děti potřebují neustálý lékařský dozor.

Podobné iniciativy Applu jsou více než úctyhodné a není to poprvé, co se společnost podílí na aktivitách, které pomáhají ostatním lidem. Ať už se jedná o co největší využití obnovitelných zdrojů, snahu o lepší životní prostředí nebo podpora nejrůznějších umělců, Apple zkrátka ví jak na to a nehýří svými prostředky na bezpředmětné záležitosti.

Dnes nejčtenější

.