Zavřít reklamu

Jste uživateli Instagramu či WhatsAppu? Pak si již brzy budete muset zvyknout na jejich nový název. Facebook, pod který tyto aplikace patří, se je totiž rozhodl se sebou proplést mnohem víc, než jsme byli doposud zvyklí. O žádné obří změny se ale naštěstí jednat nebude. 

Zatímco nyní jsme zvyklí v App Storu, Google Play či na webech potkávat označení Instagram a WhatsApp, v budoucnu se tyto názvy prodlouží na Instagram from FacebookWhatsApp from Facebook. Důvod k této změně názvu je prostý – snaha uživatelům jasně ukázat, že tyto služby spadají právě do Zuckerbergova impéria. To ostatně potvrdila i tisková mluvčí Facebooku slovy: “Chceme, aby bylo zcela jasné, které služby a produkty spadají pod Facebook”. Nutno podotknout, že toto vysvětlení dává rozhodně smysl, jelikož obrovské množství uživatelů skutečně nemá ponětí o tom, že Instagram či WhatsApp skutečně spadají pod Facebook. To se ale díky změně názvu změní a to nejen zde, ale i u dalších služeb a aplikací, které pod Facebook spadají.

Plány jsou velké

Nejsou to však jen změny názvu, které Facebook chystá. Před pár měsíci se například začaly objevovat informace o tom, že Zuckerbergova společnost pracuje na jakémsi sjednocení všech svých komunikačních aplikací, díky kterému by mělo být velmi jednoduché komunikovat s uživateli multiplatformně – tedy napříč různými platformami. Jak rychle se ale této novinky dočkáme je zatím ve hvězdách, jelikož zdroje tehdy žádný časový rámec neprozradily. Podobné přestavby jsou ale zpravidla časově velmi náročné. Nezbývá tedy nic jiného než čekat. 

Dnes nejčtenější

.