Zavřít reklamu

Společnost Facebook provozující stejnojmennou sociální síť koupila populární komunikační aplikaci WhatsApp za 16 miliard amerických dolarů. Facebook zaplatí za aplikaci 4 miliardy dolarů v hotovosti a 12 miliard dolarů v akciích Facebooku, které mají potenciál pro další výplatu 3 miliard dolarů pro zaměstnance. WhatsApp Messanger je velice populární multiplatformní komunikační nástroj, jehož obliba by šla přirovnat k oblibě legendárního ICQ na konci devadesátých let. Aplikace umožňuje komunikaci pomocí chatu mezi jednotlivci nebo skupinami a umožňuje také přeposílání souborů a dokumentů.

V prosinci loňského roku se WhatsApp Messenger pochlubil 400 miliony aktivních uživatelů, přičemž 100 milionů si svůj účet zřídilo v posledních čtyřech měsících roku 2013. V dubnu loňského roku se přitom spekulovalo, že o společnost Whatss App má zájem Google, který měl údajně nabídnout částku 1 miliardu dolarů. Dnešní prodejní cena tedy představuje obrovský nárůst, pokud Google skutečně miliardu dolarů nabídl. Facebook se již oficiálně vyjádřil a uvedl, že služby Facebook Messanges a WhatsApp zůstanou v dohledné budoucnosti odděleny a neplánuje se jejich sloučení. Facebook již jednu významnou akvizici udělal a to když koupil za 1 miliardu dolarů populární Instagram.

WhatsApp doplní naše stávající chatovací a komunikační služby o nové nástroje pro naši komunitu. Facebook Messenger je široce používán pro chatování s přáteli na Facebooku a WhatsApp pro komunikaci se všemi kontakty a malými skupinami lidí. Vzhledem k tomu jak odlišně WhatsApp Mesenger slouží a jak důležité je jeho využití, budeme i nadále investovat do obou nástrojů a vytvářet z nich skvělé produkty pro každého,“ uvedl Mark Zuckerberg na svém profilu na sociální síti Facebook.

 

whatsapp

Dnes nejčtenější

.