Zavřít reklamu

Pokud nejste z nějakého důvodu spokojení s nejnovější verzi operačního systému iOS s označením 12.4, ale doposud jste se neodhodlali k downgradu, musíme vás zklamat. Apple totiž přestal starší verze, konkrétně 12.3 a 12.3.1 podepisovat a znemožnil tak uživatelům návrat. K ukončení podepisování se Apple zpravidla uchyluje po pár týdnech po vydání nové verze iOS, která je zpravidla o poznání bezpečnější a celkově lepší než verze předchozí. Kalifornský gigant tak chce na nejaktuálnější verzi udržet vždy co největší počet uživatelů, čímž jim zajišťuje nejen ty nejnovější funkce, ale i jejich bezpečí.

Jak v případě iOS 12.3, tak iOS 12.3.1 jsme se dočkali novinek relativně málo. Vzhledem k tomu, že je Apple vydal jen pár týdnů před přestavením iOS 13 a dalších nových operačních systémů se však není čemu divit. Právě na ty se totiž v posledních několika měsících primárně zaměřoval a valnou většinu větších novinek si nechal raději pro ně. Poslední verzí iOS 12 je ta s označením 12.4, které jsme se dočkali teprve nedávno. Ani v ní však samozřejmě nenaleznete nic převratného, avšak naštěstí ani nic kritického, kvůli čemuž by byla její instalace nedoporučovaná.

Přes léto zpavidla nové verze systémů nevychází a když už, jedná se o opravy chyb, které by mohly způsobovat problémy. Od září nás však zase Apple začne novými updaty bombardovat, avšak tentokrát se bude již jednat o zcela nové operační systémy, které jsou nyní testovány jak ve vývojářském, tak i veřejném beta testování. Snad se tedy podaří do podzimu odchytit veškeré chyby, které by jakkoliv znepříjemňovaly jejich používání, jako tomu bylo například u iOS 11.

Dnes nejčtenější

.