Zavřít reklamu

Konec minulého týdne se nesl především ve znamení dalšího obřího nákupu společnosti Apple. Té se podařilo od svého dlouholetého partnera Intel odkoupit za jednu miliardu dolarů jeho divizi mobilních modemů, která by měla Applu velmi pomoci ve vývoji jeho vlastních 5G modemů. Právě cena této akvizice vzbuzuje v odborných kruzích zřejmě největší diskuze, jelikož se zdá být poměrně nízká. 

Rozebrat cenu se rozhodl portál Business Insider, který oslovil hned tři analytiky a požádal je o jejich názor na věc. Ti se jednomyslně shodli na tom, že jedna miliarda dolarů hodnotě modemové divize Intelu neodpovídá, jelikož je její hodnota o poznání vyšší. Intel měl podle nich zprvu doufat, že divizi dokáže prodat za několik miliard, avšak skvělé finanční období vzalo rychle za své a jeho hodnota se začala propadat. Ve výsledku tak měl být údajně rád za to, že se divize vůbec prodala za takovou částku, kterou za ní Apple nabídl. Ten neměl paradoxně s vyjednáváním žádné problémy, jelikož Intel kývl hned na první nabídku. 

V konečném výsledku si nemůže stěžovat ani jedna ze společností. Apple při nákupu ušetřil a zároveň si může být jist, že svou snahu vyvinout vlastní 5G modemy pro iPhony nyní výrazně uspíší, Intel může naopak zase těšit to, že díky této finanční injekci zlepší celkově své fungování, které v poslední době klopýtalo. Až čas ale nakonec ukáže, jak moc na tomto obchodu obě společnosti vydělaly. 

Dnes nejčtenější

.