Zavřít reklamu

Byť je přesný termín vydání Apple Card stále zahaleno tajemstvím, zdá se, že s ní Apple chce co nejdříve expandovat i mimo území USA. Nedávno jsme informovali o tom, že kromě 28 členských zemí Evropské unie si jablečná společnost nechala zaregistrovat několik variant názvu této služby i ve Velké Británii, a jak se zdá, tím ani zdaleka nekončí.

Nejnovějším možným kandidátem pro příchod Apple Card je severní soused Spojených států, jehož občané by se brzy mohli o Apple Card přihlásit. Společnost si totiž nechala zřídit v Kanadě ochrannou známku, a svým způsobem tak úřadům potvrdila chuť přinést tuto službu do země. Pravdou sice je, že registrace ochranné známky tu nemusí znamenat – stejně jako v ostatních státech vyjma USA – vůbec nic, na druhou stranu je ale poměrně zvláštní, že se do vyřizování registrací Apple takto vehementně pustil zrovna teď. Otazník visí i nad tím, proč registraci provádí jen v některých zemích a ne všude, kde alespoň nějakým způsobem působí. I tam by totiž mohlo dojít k potenciálnímu zneužití názvu karty některou z tamních firem. Vazby USA na Kanadu jsou navíc velmi silné a příchod karty právě sem by tak zřejmě nikoho příliš nepřekvapit. To samé se však o Evropě říci nedá.

Souvisejíci

Uvidíme, jak nakonec platební karta obstojí a zda prorazí. V dnešní době mají uživatelé iPhonu sice možnost platit pomocí Apple Pay, nicméně se služba vztahuje pouze na místa, která disponují bezkontaktním terminálem. Apple Card má v tomto případě sloužit jako univerzální karta, se kterou můžete platit úplně všude, kde akceptují MasterCard a Visu a to i kontaktně. Kartu bude doprovázet aplikace (respektive sekce v aplikaci Wallet), v níž si budete moci kontrolovat své výdaje, nezaplacené účty a spoustu dalších položek. Zároveň se nemusíte bát jakýchkoliv poplatků spjatých s platební kartou, samozřejmě kromě úroků. Za každý nákup dostanete až 2% nazpět a v případě produktů od Applu to budou 3%. Zajímavá nabídka má cílit především na uživatele konkurence.

Dnes nejčtenější

.