Zavřít reklamu

Od spuštění Apple Pay v České republice uplyne za tři dny přesně pět měsíců, které však byly na příchod nových bank podporujících jablečnou platební službu strohé. Nedočkali jsme se totiž ani jedné nové banky, která by se k šestici tuzemských bank v tomto období připojila. To se však dnešním dnem mění, jelikož podporu Apple Pay zavádí další česká banka – tentokrát Unicredit Bank. 

Podporu Apple Pay zavedla banka v naprosté tichosti, což ostatně dokazuje i to, že si jí začali klienti banky všímat až dnes ve večerních hodinách, přestože funguje pravděpodobně od rána. Samotná banka líčí na svých webových stránkách Apple Pay jako jednoduchý a bezpečný způsob placení v obchodech, aplikacích či online. Její MasterCard kartu si můžete stejně jako u ostatních bank velmi jednoduše vložit do Wallet na iPhonu, iPadu, Macu či Apple Watch a využívat jí k placení u bezkontaktních terminálů či k vybírání peněz z bezkontaktních bankomatů. 

Kromě klasického textového návodu naleznete na stránkách banky i čtyři videonávody, přičemž jeden se zaměřuje na samotné nastavení Apple Pay – tedy na vložení platební karty do Wallet – a další tři pak na samotné placení. Pokud byste tedy v jednom či druhém tápali, stránky UniCreditu vám v tom poradí. Jelikož se však využívání Apple Pay s kartou UniCredit od ostatních karet neliší, zřejmě nebudete mít díky mediální masáži rozpoutané v únoru po spuštění služby v Česku sebemenší problém. 

Doufejme, že se v brzké době “pochlapí” i další tuzemské banky a Apple Pay svým klientům nabídnou. Zatímco u některých se dá ještě absence na seznamu podporovatelů pochopit, například takové ČSOB, který je jednou z největších tuzemských bank, nemůže přijít mnoho klientů právě kvůli nepodpoře Apple Pay na jméno. Dočkat by se jej však měli již za pár měsíců – konkrétně na podzim. 

 

Dnes nejčtenější

.