Zavřít reklamu

Apple Pay je mezi jablíčkáři velice oblíbená služba a každým dnem více a více roste. Možná však ale nevíte, že se mezi ostatními platformami řadí v používanosti až na druhé místo, a to konkrétně za PayPal. Ten je momentálně světovou jedničkou a nejspíše jí také zůstane i po dobu dalších několika let. Podle analýzy americké banky Morgan Stanley by transakce provedené pomocí Apple Pay měly v roce 2022 dosáhnout hodnoty 190 miliard dolarů, v roce 2027 by to poté mělo být něco okolo 304 miliard dolarů.

Pokud tyto hodnoty porovnáme s PayPalem, tak ten by se měl v roce 2022 dostat na hodnotu 431 miliard dolarů. V roce 2027 by to mělo být 579 miliard dolarů. To znamená, že v roce 2022 by byla propast mezi Apple Pay a PayPalem 241 miliard dolarů, a v roce 2027 by se propast měla ještě zvětšit, konkrétně na 275 miliard dolarů. Těžko říct, zdali propast bude růst i v dalších letech. PayPal je momentálně služba, která je velmi rozšířená mezi zákazníky. Je to především díky její jednoduchosti a rychlosti. Apple Pay je však možná narozdíl od PayPalu budoucnost, ve které budeme za vše platit jen pomocí telefonů, či jiných chytrých zařízení.

Budoucnost a také další zákazníky si Apple již brzy získá také především díky své platební kartě – Apple Card. Tu kalifornský gigant vytvořil ve spolupráci s Goldman Sachs a Mastercard. Každý uživatel, který pomocí Apple Card zaplatí skrze Apple Pay, získá zpět 2 % z nákupu, který zaplatil. Právě tohle je jeden z důvodů, díky kterým by si jablečná společnost mohla získat kupu nových uživatelů. Pokud byste si tedy kupovali auto za 300 tisíc korun, které byste zaplatili pomocí Apple Card skrze Apple Pay, tak získáte zpět 2 % z nákupu, tj. 6 tisíc korun. Pokud byste stejným způsobem nakoupili v jakémkoliv App Storu, tak by se vám vrátilo ještě více peněz, jelikož zde je procento ještě větší.

Očekává se, že karta Apple Card bude společnosti Goldman Sachs napomáhat ve vybudování stabilnějšího zdroje příjmů a nebude tak vázaný jen na tržby z obchodování. Analytici navíc uvádějí, že výše zmíněné odměny za nákupy, tzv. „cashback“, se do dvou let ještě zvýší. U klasických plateb by to mělo být navýšení na 3 %, u nákupů v Apple Storech dokonce celých 5 %. Jablečná společnost by mohla cashback v App Storech zvýšit i díky vyšší marži z prodaných produktů třetích stran.

Apple Card

Dnes nejčtenější

.