Zavřít reklamu

Není to zase tak dávno, co jsme vás informovali o povedené roguelike plošinovce Dead Cells, která před dvěma lety sklízela kladné recenze a sbírala jednu cenu za druhou. Zatímco uživatelé iOS jen smutně přihlíželi, hráči na ostatních platformách již dávno masakrovali nepřátele a užívali si povedené grafické stránky. To se naštěstí změnilo na E3, kde se studio Motion Twin vytasilo s informací, která zvedla řadu fanoušků ze židlí. Prosby byly totiž vyslyšeny a Dead Cells se mělo opravdu ukázat také na App Storu. Nyní však přinášíme smutné zprávy – hra byla odložena.

Chápeme vaše rozčarování, ale na druhou stranu musíme alespoň trochu stranit vývojářům. Za port na jablečná zařízení zodpovídá studio Playdigious, které je známé pro svou tendenci dotahovat věci do konce a pořádně svěřené hry odladit. To se konec konců stalo také s brutální akční řežbou od Motion Twin, jíž chtějí tvůrci co nejvíce vyšperkovat a dát si na verzi pro iOS záležet. Zklamání nepřispívá nicméně ani fakt, že zhruba před měsícem byly spuštěny předobjednávky s příznivou cenovkou necelých 8 dolarů. Z původního data vydání, tedy 17. července, se ale záhy stal 28. srpen, což hráče přinejmenším udivilo.

Uvidíme, jak si Playdigious se hrou nakonec poradí. Jisté je, že beta testování, které proběhlo nedávno, jasně poukázalo na stav portu. To byl s největší pravděpodobností důvod tak náhlého odkladu. Není divu, že si ani jedno ze studií, zejména pak Motion Twin, nechce dělat špatné jméno. Dead Cells je jedna z nejlépe hodnocených indie her za poslední léta a u hráčů si vývojáři vybudovali značnou důvěru. Nezbývá než doufat, že konec léta bude posledním odkladem a my budeme moci zakusit tuto pecku také na našich jablečných zařízení. Dáte této plošinovce šanci?

dead cells

 

Dnes nejčtenější

.