Zavřít reklamu

Když se člověk rozhodne něco ukrást, většinou se snaží, aby jej při tom nikdo neviděl. Jedině tak si totiž zajistí určitou šanci na ututlání jeho činu. Mezi zločinci se však najdou i tací, kteří vyznávají styl krádeží zcela opačný. Své o tom ví i newjerseyská policie, která nyní řeší skutečně kuriózní případ ukradeného iPhonu. 

iPhony jsou velmi často cílem krádeží kvůli jejich vysoké ceně: 

Na policejní stanici v Kearny se v polovině května obrátila žena s tím, že jí byl odcizen její iPhone. Na tom by zřejmě nebylo nic zvláštního, kdyby s ní ovšem nedorazili i její přátelé, kteří policistům poskytli fotografii zločince. Nejednalo se však o žádný nekvalitní snímek zachycený například z dálky či z bezpečnostní kamery, nýbrž o takřka plnohodnotné selfie. To si zločinec pořídil na ukradený iPhone a vyvěsil jej na Instagram do Stories, odkud jej nebylo problém vyscreenovat a následně poskytnout policii. 

iPhoneThiefSelfie001-780x455

Přestože má policie zločincovu fotku, podle dostupných informací se jej zatím dopadnout nepodařilo. Na svém facebookovém profilu proto vyzývá obyvatele z přilehlých měst o pomoc v pátrání. Zda budou díky tomu v pátrání úspěšní je však v tuto chvíli ve hvězdách. Tak či tak je ale podobný “provaření” zloděje skutečně raritní a lecco od něj vypovídá. Na druhou stranu, ponechání iPhonu bez jakéhokoliv zabezpečení, které naznačuje zločincův přístup do Instagramu, neznačí nic dobrého ani o majitelce. 

Tato krádež se sice dá označit za úsměvnou, v minulosti jsme vás však již několikrát informovali i o tom, že za svůj iPhone zaplatili jeho majitelé životem a to i přesto, že nakonec telefon prodali třeba jen na náhradní díly za pár stokorun, maximálně tisícovek. 

Apple Airpods sluchátka

Dnes nejčtenější

.