Zavřít reklamu

Zajímalo vás někdy kdo je vůbec nejhledanějším člověkem na světě? Čím se provinil? Jaká je na něj odměna? A komu se vlastně máte vyhýbat? Časopis forbes pro nás sestavil seznam 10-ti nejhledanějších zločinců na světě.

1. Joaquín Archivaldo Guzmán Loera

Tento člověk je šéf největšího a nejmocnějšího drogového gangu na světě. Je považován za Kmotra drogového světa. Tento 166 centimetrů vysoký mexikánec se schovává někde ve státě Durango na severovýchodě mexika. Už jednou byl dopaden, ale unikl z vězení vozem na špinavé prádlo.

Odměna: Američané na něj vypsali odměnu 5 milionů dolarů. Mexičané 30 milionů dolarů.

2. Ajmán Zavahrí

Toto je nástupce Usáma bin Ládina. Je vystudovaným doktorem, mnohem více ho však zajímal radikální islám. Připojil se proto k teroristické organizaci al-Káidě. Někteří její členové ho však nemají rádi.

Odměna: Dohromady je na jeho dopadení vypsáno 25 milionů dolarů.

3. Davúd Ibrahím

Je šéfem zločineckého syndikátu známého pod jménem D-Company, který zaměstnává tisíce gangsterů. Oblastí půsebení je hlavně Indie. Působí nejen v Indii, ale také v Pákistánu a arabských zemích kolem Perského zálivu. Syndikát se zaměřuje na obchod s drogami, vraždy na zakázku, vymáhání výpalného, pašování zbraní či únosy.

Odměna: 5 milionů dolarů

4. Semjon Mogilevič

Právě koukáte na nejnebezpečnějšího gangstera světa. Je považován za šéfa všech rusky mluvících gangů. K penězům přišel tak, že přemluvil židy, stěhující se z Ukrajiny do Izraele, aby mu tu přenechali jejich majetek. On ho prodá a peníze jim pošle. Než je však poslal, investoval je a rázem z něj byl milionář.

Odměna: Někde se uvádí, že je na něj vypsáno 100 tisíc dolarů, jinde dokonce milion dolarů

5. Násir Vuhajší

Bývalý osobní tajemník bin Ládina. Nyní vede al-Káidu na Arabském poloostrově a v Jemenu.

Odměna: Není známa

6. Matteo Messina Denaro

Mafián ze Sicílie. Je to boss všech odnoží organizace Cosa Nostra. Jinak je to velký playboy. Nehraje si na mafiánskou rodinu, ale rozhazuje peníze za drahá auta a dost často střídá ženy. Brzy mu bude rovných 50 let.

Odměna: Není známa

7. Alimžan Tochtachunov

Původem z Uzbekistánu, nyní ale ruský mafián. Jeden z nejvýznamnějších postav v nadnárodním organizovaném zločinu zaměřeném na drogy, zbraně a kradená auta.

Odměna: Není známa

8. Félicien Kabuga

Tento byznysman a multimilionář pochází z Rwandy, kde má na svědomí spoluúčast na Rwandské genocidě z roku 1993, při které zahynuly statisíce lidí. Financoval nákup zbraní pro milici, která pak masakrovala své spoluobčany. Nyní žije v keňské Nairobi.

Odměna: Pět milionů dolarů

9. Joseph Kony

O tomto muži jsme vás už informovali v článku: KONY 2012, zbytečný poprask?

Odměna: 11 tisíc dolarů

10. Doku Umarov

Tento muž vystudoval stavařinu. Následně vyhlásil Kavkazský emirát a sebe prohlásil za emíra. Je hledán za teroristické útoky na území Ruska. Je považován za ruského bin Ládina.

Odměna: 5 milionů dolarů, které loni vypsaly Spojené státy

Dnes nejčtenější

.