Zavřít reklamu

Válka mezi iOS a Androidem zuří již řadu let a v obou táborech byste nalezli spoustu zatvrzelých zastánců jejich oblíbeného systému, kteří by telefon s konkurenčním systémem nevzali ani do rukou. Věděli jste však, že vás může s trochou štěstí váš operační systém zachránit před krádeží telefonu a to jen tím, že zkrátka je? Pokud ne, máme pro vás skutečně bizarní příběh, který vás o tom přesvědčí. 

Takto vypadá jeden z nejlepších Androidích telefonů současnosti – Samsung Galaxy S10:

Říká se, že Amerika je zemí nekonečných možností a příběhů. Přesně to potvrzuje i příhoda, která se nedávno stala na jedné z benzínových stanic v Miami. Na té měli dva muži přepadnout se zbraní v ruce ženu, které odcizili její smartphone a poté okamžitě utekli. Pokud si však myslíte, že se žena již se svým telefonem nikdy neshledá, jste na omylu. Podle její výpovědi, kterou potvrdili i svědci události, se totiž zloději později k ženě vrátili a smartphone jí vrátili. Proč? Zkrátka proto, že to byl smartphone s Androidem a ten oni nechtěli. Jejich cílem byla totiž krádež iPhonu, od kterého si slibovali vyšší zpeněžení. 

Ani tento zdánlivě dobrý skutek však povedené zločince neochrání před trestem. Svědci tohoto kuriózního počínání si je totiž důkladně zapamatovali a zalarmovali policii, která jim je nyní na stopě. Podle dostupných informací dopadeni zatím sice nebyli, je však jen otázkou času, kdy k tomu dojde. 

Jak tedy můžete sami vidět, válka mezi Androidími telefony a iPhony se začíná pomalu promítat i do zločineckých kruhů. Pravdou však je, že v případě Androidu by měli pravděpodobně zločinci o poznání jednodušší práci s jeho prodejem, jelikož zabezpečení těchto telefonů nebývá zrovna na vysoké úrovni. Naopak do iPhonu by se kvůli jeho ochraně a šifrování dostávali jen velmi těžko a nakonec by jim pravděpodobně nezbylo nic jiného, než jej prodat na náhradní díly, čímž by se cenově dostali na cenu Androidu či ještě pod ní. Tak či tak je ale dobré vědět, že pokud nechcete být v USA okradeni o telefon, měli byste mít v kapse Android. Kdo ví, třeba by ani ten váš zločinci nechtěli. :)

Samsung-Galaxy-S8-vs-Apple-iPhone-7-Plus-camera FBjpg

Dnes nejčtenější

.