Zavřít reklamu

Pokud je jedna věc, kterou by měl mít v telefonu každý, kdo jezdí po slovenských dalnicích, pak je to oficiální aplikace Help on Motorway. Osobně jsem z aplikace skutečně nadšený a doufám, že ji brzo budou mít všechny okolní země, především pak Česká republika. Nenechte se zmást názvem, jedná se o oficální aplikaci Národní dalniční společnosti, jen míří nejen na slovenské uživatele, ale také na cizince. Co vše aplikace umí?

Základní funkcí aplikace je poskytování dopravních informací, ovšem díky tomu, že se jedná o oficiální aplikaci NDSAS, máte jistotu, že jsou veškeré informace nejčerstvější, jak jen mohou být. Přehled navíc zahrnuje také chystané uzavírky nebo omezení a vy okamžitě vidíte, co vás na vaší trase čeká a zda není lepší některé místo vynechat. Informace jsou zaručené, aktuální a máte je takříkajíc z první ruky. Máte také možnost zvolit si, odkud kam pojedete a aplikace vám automaticky vypíše veškeré dopravní omezení, kamery, odpočívadla a turistické zajímavosti, které jsou na vámi zvolené trase.

Další možností kterou aplikace nabízí je podívat se živě na webkamery u dálnic a odpočívadel. Máte také možnost naladit si takzvanou zelenou vlnu, tedy radiozpravodajství z cest, prohlédnout si, jak to vypadá na jednotlivých odpočívadlech při cestách a nebo se podívat na turistické zajímavosti, které jsou v blízkosti dálnic.

Vůbec to nejzajímavější však je možnost přivolání takzvané Dialničné Patroly, což je bezplatná služba Národné dialničné spoločnosti Slovensko, kterou můžete buď zavolat přes telefon nebo přímo pomocí aplikace, která rovnou do vozidla patroly také odešle informace o tom, kde přesně se nacházíte. Nemusíte tak složitě řešit, na kterém kilometru dálnice jste a riskovat život při chůzi v odstavném pruhu, abyste zjistili, na kterém kilometru nastal problém. Dialničná Patrola slouží všem motoristům využívajícím dálnice na Slovensku zcela zdarma a pomůže vám s opravou defektu, doveze vás na nejbližší čerpací stanici pro benzín, opraví drobné problémy na vozidle, případně zajistí odtah vozidla a odveze vás do bezpečí mimo dálnici.

Kromě toho také zabezpečí místo nehody, pomůže vám sepsat informace o nehodě  a asistuje policii při dopravní nehode. Zde je důležité upozornit na fakt, že se jedná o oficiální státní službu, která je skutečně zcela zdarma pro každého, kdo má dálniční známku nebo platí mýto a nachází se na dálnici. Nemusíte se tedy bát, že se jedná o „rádoby“ asistenci, která vás na konci dne vyjde pořádne draho. Jedná se o službu, která je naprosto bezplatná a můžete ji využít jak s aplikací nebo bez ní, pouze tím, že vytočíte bezplatné číslo 0800 100 007.  Pokud tedy vyrazíte na Slovensko a využijete některou z místních dálnic, rozhodně se vyplatí nainstalovat oficiální aplikaci nebo si alespoň zapamatovat číslo na dálniční patrolu.

Dialnicna patrola aplikace

Dnes nejčtenější

.