Zavřít reklamu

Dlouhé čekání je u konce. Po měsících intenzivního beta testování totiž do českého a slovenského App Storu dorazila nová AR hra Harry Potter: WIzards Unite. Tu vývojáři z Niantic uvolnili na konci minulého týdne pro USA a Velkou Británii, o víkendu pak dorazila do dalších 25 zemí a dnes dopoledne jí pak studio zpřístupnilo v dalších více než 130 zemích, mezi kterými nechybí právě ani Česko či Slovensko. 

Hra by mohla zaujmout nejen milovníky kouzelníka Pottera, ale také příznivce fenoménu roku 2016, Pokémon GO. Za oběma tituly totiž stojí stejné studio a tak se zřejmě nebudete divit, že i hratelnost jak pokémonů, tak Pottera si je velmi podobná. Zjednodušeně se tak dá říci, že v obou hrách je vaším hlavním úkolem chodit po reálném světě, ten pomocí fotoaparátu vašeho smartphonu prohledávat a plnit úkoly, které vám bude hra zadávat. Zatímco v Pokémon GO bylo hlavním úkolem chytání těchto malých obludech, Harry Potter má být o poznání sofistikovanější hrou plnou zajímavých možností a hlavně pak pěkné grafiky. Tu ostatně potvrzují i mnozí zahraniční hráči, kteří se s titulem v posledních hodinách seznámili. 

Harry Potter: Wizards Unite si můžete stáhnout zcela zdarma z App Storu a to na všechny iPhony počínaje modelem 5s, iPady počínaje modelem Air a mini 2 či iPod touch. Pokud si budete chtít hraní usnadnit, je i zde možné sáhnout po vylepšeních za mikrotransakce, které vás vyjdou na 25 až 2490 korun. Samozřejmě je však možné hrát úplně bez nich, avšak je potřeba se smířit s tím, že bude postup hrou méně komfortní. 

Těžko v tuto chvíli říci, zda se stane z nového Pottera stejný fenomén jako z Pokémon GO v roce 2016. Faktem však je, že je toto univerzum skutečně velmi oblíbené a potenciál na pobláznění milionů lidí po celém světě jistě má. Až čas však ukáže, zda tomu tak skutečně bude. A co vy? Vyzkoušíte si tuto novinku?

[appbox appstore id1452352832 ]

Harry Potter Wizards Unite fb

Dnes nejčtenější

.