Zavřít reklamu

Služby Apple Music, Spotify či YouTube Music by měly mít již zanedlouho další konkurenci. Tu chystá podle dostupných informací společnost ByteDance, která stojí například i za veleúspěšnou aplikací TikTok, která je již dlouhých patnáct měsíců v kuse nejstahovanější aplikací v App Storu. A právě toho bude chtít zřejmě ByteDance využít. 

Pamatujete si, jak vypadal App Store ještě před dvěma roky?:

Kdy přesně bychom se služby měli dočkat a kolik bude stát zatím zcela jasné není. Právě nízká cena ale bude zřejmě její hlavní zbraní, jelikož s ní mají chtít vývojáři uspět především na rozvojových trzích, na kterých se jinak než nízkou cenou prosadit nedá. Dokonce i Apple Music či Spotify se v Číně a Indii prodává za podstatně méně než je tomu jinde ve světě – zhruba za dva dolary. Je tedy jasné, že pokud chce nová streamovací služba uspět, cena musí být ještě lákavější a zároveň by měla služba přinést i něco “navíc”. Poměrně zajímavé by například bylo určité propojení či dokonce implementace této služby přímo do TikTok, díky čemuž by byla aplikace ještě využitelnější než nyní.

Streamování je na vzestupu 

Chuti Byte Dance rozjet vlastní streamovací službu se nelze divit. Jejich obliba totiž raketovým tempem narůstá, stejně jako počty jejich přeplatitelů. Například Spotify se může nyní pochlubit již více než 100 miliony předplatiteli jeho služby, zatímco Apple Music využívá zhruba polovina – tedy 50 milionů uživatelů. Zajímavé však je, že minimálně v USA právě jablečná streamovací služba již zhruba rok bez větších obtíží vládne. Špatně se ale nedaří ani řešením od YouTube či Amazonu, byť je zatím nelze považovat za přímé konkurenty právě pro Apple Music či Spotify. Za pár let by se ale mohlo i tohle otočit o 180 stupňů. Záležet totiž bude samozřejmě především na tom, co dokáží jednotlivé společnost nabídnout “navíc”. 

TikTok logo

Dnes nejčtenější

.