Zavřít reklamu

Přestože nalezneme v App Storu neuvěřitelné množství aplikací, jen zlomek z nich se může pyšnit miliony stažení, která lze do jisté míry považovat za důkaz jejich kvality. Tušíte však, jaká aplikace je v tomto ohledu nejlepší? Odpověď na tuto otázku přinesl čerstvý výzkum analytické společnosti Sensor Tower, která se právě na celosvětové stahování iOS aplikací v uplynulých měsících zaměřila. 

Pamatujete si ještě na App Store z iOS 10?:

Pokud hádáte, že se na prvním místě usadil Facebook, Messenger či Instagram, jste na omylu. V prvním čtvrtletí letošního roku totiž porazila veškerou konkurenci aplikace TikTok, která slouží pro sdílení videí a velké oblibě se těší i v České republice. Za první tři měsíce letošního roku zaznamenala tato aplikace těžko uvěřitelných 33 milionů stažení. Její vývojáře navíc může těšit i to, že na trůnu pro nejstahovanější iOS aplikaci světa se drží již páté čtvrtletí po sobě, což je ve tvrdé konkurenci skutečně úctyhodné. 

top-apps-ww-app-store-q1-2019

Mohlo být lépe 

Přestože alespoň podle grafu Sensor Tower TikTok v uplynulém čtvrtletí nad druhou nejstahovanější aplikací, kterou bylo YouTube, vcelku výrazně vedl, analytici předpokládají, že své prvenství už v následujícím čtvrtletí zřejmě nezopakuje. Podepsat se na tom má hlavně nedávné stažení TikToku z indického App Storu kvůli tamním zákonům. Vývojářům se sice zanedlouho poté podařilo aplikaci do jablečného obchodu vrátit, podle odhadů je však tento problém stal vyšší jednotky či dokonce nižší desítky milionů potencionálních stažení. Indie se totiž i přesto, že se v ní Applu nedaří dle představ, řadí mezi klíčové trhy a s výsledky tak dokáže pořádně zahýbat. 

A jak jste na tom vy? Podlehli jste též trendu TikTok a do svého iPhonu jí stáhli, nebo vám tato aplikace naopak přijde absolutně nezajímavá a nechápete, jak se jí může ve světě až tak výrazně dařit? Popřípadě bez jakých aplikací byste si své používání iPhonu nedovedli představit a přesto se v žebříčku neumístily? 

App Store

Dnes nejčtenější

.