Zavřít reklamu

Pokud je o nějakém mořském zvířeti v posledních dnech skutečně slyšet, je to rozhodně běluha. Jen před pár dny totiž svět obletěla zpráva norských vědců o objevu zřejmě vojensky cvičené běluhy, která mohla uniknout z jejího výcvikového centra do volného moře. Dny slávy vojenského kytovce jsou však již zřejmě ty tam. Svět totiž nyní baví video, na kterém loví běluha iPhone ztracený v hlubinách moře a to jak jinak než úspěšně. 

https://www.instagram.com/p/BxFlIZpAT7a/?utm_source=ig_web_copy_link

Video s běluhou zachraňující iPhone pochází opět z Norska a příliš mnoho detailů o něm svět nezná. Podle dostupných informací však kytovec zkrátka “jen” vylovil telefon, který někomu, kdo jej zřejmě právě sledoval, upadl do moře. Ačkoliv se nedá věrohodnost tohoto videa jakkoliv potvrdit, faktem je, že běluhy jsou velmi inteligentní kytovci, kteří jsou vhodní například i pro vycvičení k určitým úkonům, takže je možné, že se k vylovení telefonu rozhodla skutečně sama. 

Zvířata baví 

Běluha není prvním zvířetem, o kterém se ve spojitosti s Applem v posledních týdnech mluví. Není tomu totiž příliš dlouho, co se na internetu objevilo velmi zajímavé a do jisté míry šokující video šimpanze, který bez větších problémů procházel Instagram na iPhonu XS. Nejednalo se však v žádném případě o bezduché klikání prstem po displeji, ale o systematické ovládání aplikace i za pomocí potahových gest. 

Nové iPhony jsou sice voděodolné, potopení do několikametrové hloubky však zpravidla nevydrží: 

beluha

Dnes nejčtenější

.