Zavřít reklamu

Návštěvníkům Paříže se v těchto chvílích naskýtá hrůzný pohled. Slavná katedrála Notre-Dame, která je jedním z nejvíce turisticky vyhledávaných míst v hlavním městě Francie, je totiž v plamenech. Informace, co se na místě přesně stalo, sice v tuto chvíli zatím nejsou, na Twitteru se však objevují tuny fotek a videí, které toto neštěstí zachycují. Právě sociální síť Twitter je prvním „médiem“, které dalo světu o hořícím Notre-Damu vědět.

Kromě fotek a videí sdílejí přispěvatelé Twitteru i podrobnosti o požáru. Požár podle nich vypukl v části, která je právě rekonstruována. Zda se však rozšířil i do zbytku budovy je samozřejmě v tuto chvíli nejasné, jelikož jsou snímky vcelku neprůkazné. Požár můžete sledovat živě zde.

Jsme si vědomi toho, že toto téma nesouvisí s Applem, ale jedná se o jednu z nejdůležitějších historických památek, která si zaslouží pozornost i nás. Navíc je skutečně velmi zajímavé sledovat, jak se o této informaci svět dozvěděl. Jak jsem totiž již zmínil výše, nebylo to přes žádné zpravodajské médium, ale přes sociální sítě. Jejich síla je tak skutečně obří. Doufejme, že se hasičům podaří dostat požár pod kontrolu co nejdříve a památka nebude příliš poškozená. Jedná se totiž o stavbu, která rostla od roku 1163 do roku 1345. Její hodnota je tak samozřejmě nevyčíslitelná.

notre dame 6

Dnes nejčtenější

.