Zavřít reklamu

Společnost Apple v současné chvíli připravuje osm epizod nového pořadu s názvem Lisey’s Story, určeného pro streamování v rámci služby Apple TV+. Seriál se natáčí na motivy stejnojmenného románu kultovního spisovatele Stephena Kinga, v jedné z hlavních rolí se objeví například herečka Julianne Moore.

Scenáristou všech osmi epizod a zároveň také výkonným producentem pořadu bude sám Stephen King. Spisovatel nemá ve zvyku podílet se na scénářích k seriálům, založeným na jeho knihách – v tomto směru bude tedy Lisey’s Story svým způsobem unikát. King sám označuje Lisey’s Story za jednu ze svých oblíbených knih, kterou by rád viděl adaptovanou jako televizní seriál.

Román je psychologickým hororem s prvky romantiky. Lisey’s Story (Lisey a její příběh) vypráví o vdově po slavném spisovateli, která se dva roky po jeho smrti pustí do vyklízení jeho pracovny. Přitom přichází na to, že spoustu věcí vytěsnila z paměti, a že se uzavřela před minulostí. Celou situaci navíc zkomplikuje jeden z fanoušků Liseyna zesnulého manžela. Kromě Stephena Kinga budou výkonnými producenty seriálu také J.J. Abrams a Ben Sephenson z Bad Robot Produciton. U Abramse přitom půjde už o třetí seriál, na kterém pro Apple pracuje – podílel se již na pořadech Little Voice a My Glory Was I Had Such Friends. Herečka Julianne Moore se v seriálech obvykle neobjevuje – v osmdesátých letech si zahrála v pořadu As the World Turns, několikrát se objevila také v seriálu 30 Rock.

Apple v současné době pracuje zhruba na tuctu televizních seriálů, určených pro jeho službu Apple TV+. K jejímu spuštění by mělo dojít letos na podzim. Seznam pořadů si můžete prohlédnout zde.

Apple TV+ video fb

Dnes nejčtenější

.