Zavřít reklamu

Populární hra Fortnite se v posledních měsících čím dál více rozrůstá. Ačkoliv se již našlo spoustu konkurentů, i tak se dosud jedná o jednu z nejhranějších battle roayle her vůbec. V nedávné době byl dokonce přidán takzvaný Creative mód, který hráčům dovoluje stavět vlastní, zcela originální mapy. Podle výkonného ředitele pro vývoj společnosti Epic Games, Tima Sweeneyho, se tady ale Fortnite rozhodně nehodlá zastavit. Jen nedávno přidaný Creative mód totiž dle něj již zaznamenal více než 100 milionů hráčů.

Hra Fortnite se neustále vyvíjí a nikdo ji nemůže upřít, že se vydala tím správným směrem. Proto společnost nyní chce dosáhnout něčeho, co jsme dosud ještě neměli vidět – udělat ze hry něco více než hru, něco, co tady ještě skutečně nikdy nebylo. A přesně k tomu by mohl být nápomocný zmiňovaný Creative mód. Díky němu by uživatelé mohli sami budovat extrémně velký, nekončící svět, v kterém by měli zcela neomezené možnosti. Samotná společnost se nadále chlubí svými čísly. Hra Fortnite funguje na spoustě zařízení a v současné době k ní má přístup na 250 milionů hráčů, dalších 100 milionů ji využívá pro svou kreativitu a externě bychom nalezli 7,5 milionů vývojářů pracujících s Unreal Enginem.

Hlavním cílem podle Sweeneyho je vytvořit jakýsi Metaverse, neboli místo, kde mohou uživatelé dělat co se jim jen zlíbí, kde budou v jakémsi virtuálním světě, s kterým se naplno sžijí. Zdali se řadíte mezi fanoušky této hry, rozhodně se máte na co těšit. Plány Epicu jsou totiž podle všeho opravdu obří a je jen otázkou času, kdy na nich začne intenzivněji pracovat.

fortnite-fb

Dnes nejčtenější

.