Zavřít reklamu

Už velice dlouho se šušká o tom, že Apple pracuje na vlastním samořiditelném automobilu, který vyvíjí pod pracovním názvem projektu Titan. Kalifornský gigant udělal nyní další krok k dokončení autonomního vozidla s jablečným logem, a to možná zásadní. Nedávno totiž přetáhl z Tesly viceprezidenta pro inženýrství Michaela Schwekutsche, který je v tomto průmyslovém odvětví obrovským pojmem. Ještě před nástupem do Tesly v roce 2015 totiž řídil programy pro elektrické a pohonné jednotky například pro BMW i8, Porshe 918 Spyder, Fiat 500eV nebo Volvo XC90.

 

Michael se v Applu na projektu Titan připojí k Dougu Fieldovi, který byl rovněž dlouholetým inženýrem v Tesle. Není žádným tajemstvím, že Apple takto přetáhl či zaměstnal poměrně dost lidí od Tesly. Na konci roku 2015 si Elon Musk do Applu rýpnul, když řekl, že Apple najímá pouze lidi, kteří byli z Tesly vyhozeni.

Projekt Titan je v očekávání již opravdu dlouho. Analytici se vesměs shodovali, že auto by mohlo být představeno někdy kolem roku 2023. Nicméně Apple před několika měsíci propustil z tohoto projektu takřka 200 lidí. Nad datem možného představení začal tedy viset velký otazník. Je pravda, že Apple v této sféře průmyslu nemá žádné předchozí zkušenosti. Ovšem najímá ty nejlepší z nejlepších. Nám nezbývá než čekat, jak se inženýři s projektem Titan poperou. Mohlo by se jednat o skutečně revoluční vůz. Apple vlastní spousty patentů, které by mohly z obyčejné jízdy autem udělat opravdový požitek. Jeden z nedávno zveřjněných patentů například hovoří o chytrých pásech, které by v sobě mohly mít senzory pro rozpoznávání gest či by uživatele zvládly upozorňovat na příchozí notifikace.

auto-fb

Dnes nejčtenější

.