Zavřít reklamu

Nejnovější iPhony dokáží vyfotit opravdu perfektní fotografie, a o to lepší fotografie v portrétovém módu, to je stará známá. Věděli jste však, že Facebook dokáže portrétové fotografie převést do tzv. 3D fotografií? Osobně jsem o této funkci neměl ani zdání, avšak když jsem jednoho dne chtěl přidat na Facebook fotografii a uviděl jsem možnost přidání 3D fotky, ihned jsem zbystřil. Onen 3D efekt samozřejmě v naší galerii neuvidíte, musíte si ho vyzkoušet přímo na Facebooku. Pojďme se tedy společně v dnešním návodu podívat na to, jak z portrétové fotografie udělat 3D fotografii a vložit ji na Facebook.

Jak na Facebook přidat 3D fotku

3D fotografie lze na Facebooku vytvořit z portrétových fotografií. Hned jako první tedy potřebujete kvalitní portrétovou fotografii, u které je zřejmý objekt v popředí. Jakmile budete mít fotografii vyfocenou a vybranou, tak stačí spustit aplikaci Facebook a na hlavní zdi tapnout do kolonky Co se vám honí hlavou? Poté ve spodním menu sjedeme níže, dokud nenarazíme na možnost 3D fotka, na kterou klikneme. Poté se nám otevře galerie se všemi portrétovými fotografiemi. Zde už stačí jednoduše vybrat fotografii, kterou chcete do 3D převést. U některých fotografií není převod možný, jelikož je nelze dobře rozpoznat – tuto informaci vám aplikace sdělí za pomocí notifikace. Po vybrání fotografie proběhne proces Vytváření 3D fotografie. Jakmile se proces dokončí, tak už stačí telefonem pohybovat, abyste cíleného 3D efektu dosáhli. Poté už můžete fotografii pomocí tlačítka Přidat sdílet se svými přáteli.

Jak jste si mohli všimnout, tak funkce 3D fotografií prozatím není příliš dokonalá. Některé fotografie se mohou převést šikovně a vypadají vcelku přijatelně, u některých je však finální výsledek horší. Osobně mi však 3D fotografie přijdou velice zajímavé a pokud se je Facebooku či jiné službě podaří doladit, tak se bude jednat o parádní funkci, díky které vaše přátele na Facebooku určitě zaujmete. Prozatím si však budeme muset nějakou dobu na zdokonalení počkat.

Facebook ikona

Dnes nejčtenější

.