Zavřít reklamu

V posledních dnech se v technologickém světě nejvíce skloňuje slovo „ohebný“ a to především díky Samsungu a Huawei. Obě tyto společnosti totiž v uplynulých dnech představily své první ohebné telefony, kterými se pokusí změnit svět. Ten by ale rád změnila i společnost Nubia svým modelem Alpha. Jde totiž o telefon na zápěstí.

Na letošním Mobile World Congress (MWC) není nouze o zajímavá odhalení a překvapení. Namátkou můžeme zmínit právě ohebný Mate X od Huawei či smartphone od Energizeru s obrovskou baterií. Cena pro největší kuriozitu by ale nejspíše připadla společnosti Nubia a jejímu telefonu Alpha. Ten si totiž připnete na zápěstí, podobně jako hodinky. Na vaší ruce tak budete mít 4palcový OLED displej, procesor Snapdragon Wear 2100, 1GB RAM, 8GB úložného prostoru a 500 mAh baterii.

Ačkoliv je hodnocení vzhledu a designu zařízení otázkou vkusu, Nubia Alpha se nemůže líbit snad nikomu. Široký rámeček po stranách displeje na vrchní části zkrátka nevypadá vůbec dobře. Když k tomu navíc připočteme nevzhlednou čočku fotoaparátu a senzory, dostáváme kandidáta na nejošklivější smartphone roku. Inu, posuďte sami, zda se vám zařízení líbí podle fotografií níže v galerii.

Raymond Wong ze serveru Mashable (autor fotografií v galerii) si mohl telefon vyzkoušet a dle jeho slov se neovládá vůbec dobře. Celkově je uživatelské rozhraní neuvěřitelně komplikované a narazil také na spoustu chyb. Například po zapnutí fotoaparátu se obraz na displeji zobrazil otočený a prohlížení fotografií z galerii díky neobvyklým rozměrům displeje prý téměř nebylo možné.

Vzhledem k výše uvedeným nedostatkům bude opravdu zajímavé sledovat, kolik zákazníků si tento telefon pořídí – navíc za cenu přes 500 $. V porovnání s prémiovými telefony se to nemusí zdát jako vysoká cena, ale musíme vzít v potaz, že se jedná o zařízení podobné například Apple Watch, které navíc nefunguje vůbec dobře. Na trh se má Nubia Alpha dostat v dubnu, takže pokud vás z jakéhokoliv důvodu telefon zaujal, budete si ho moci pořídit už brzy.

nubia alpha fb

Dnes nejčtenější

.