Zavřít reklamu

Nimble iconDoposud jsem se snad nesetkal s jediným vysokoškolákem, který by neznal geniální stránku Wolfram Alpha. Ta je totiž nenahraditelným pomocníkem každého studenta vysoké, ale i střední školy při hodinách matematiky. Obzvláště pak přijde vhod při zápočtech a možná i následnách písemných zkouškách z Matematické analýzy či jiných obdobných předmětů, kdy je v při testu žáka v podobě mobilní aplikace nebo otevřené stránky v Safari na iPhonu ležícího na koleni, tím nejvěrnějším přítelem, jelikož dokáže spočítat a ukázat snad všechno, co zrovna potřebujeme.

Pokud ale nemáte hned nekalé úmysly si při písemce pomáhat geniální aplikací a potřebujete jednou za čas zobrazit graf, převést jednotky, spočítat složitější rovnici či se prostě jen něco zajímavého dozvědět, pak vás určitě potěší aplikace Nimble. Jde totiž o jakéhosi povedeného klienta stránky Wolfram Alpha, který se vám nenápadně skryje do menubaru a jakmile na jeho ikonu kliknete, můžete zadat téměř jakýkoli dotaz a Nimble vám ukáže detailní výsledek.

Ve výsledku jde vlastně o něco podobného, jako je Spotlight, který také umí převádět jednotky, měny i spočítat jednodušší příklady a Nimble je jakousi jeho výrazně pokročilou verzí, která zvládne i mnohem složitější dotazy. Ptát se tak můžete například na nejvyšší hory světa, převádět jednotky a měny, počítat goniometrické funkce, kdy se vám ukáže nejenom celý postup řešení, ale i graf.

Nimble
Nimble FB

*zdroj: thenextweb

Dnes nejčtenější

.