Zavřít reklamu

Poslední generace chytrých hodinek Apple Watch je dle dostupných informací po celém světě velmi oblíbená. Mezi jejich nejlepší vlastnosti patří bezesporu jejich schopnost detailně monitorovat zdraví jejich nositelů. Hodinky dokáží vcelku efektivně měřit tep, detekují pád a taktéž disponují EKG senzorem. Právě tato kombinace dokáže dokonce zachraňovat lidské životy, což potvrzují příběhy jejich uživatelů. O jeden takový se podělila Beth Stamps ze Spojených států, která díky Apple Watch  Series 4 ví, že trpí supraventrikulární tachydrií srdce.

Beth pracuje jako domácí zdravotní sestra objíždějící pacienty. A právě na jedné takové návštěvě pacienta se její problém se srdcem projevil naplno. Její tep se totiž znenadání začal výrazně zvyšovat, kvůli čemuž se Beth dle svých slov cítila, jako by právě doběhla maraton. Přestože se snažila různými způsoby uklidnit a své srdce tak uvést do normálu, ne a ne se to podařit. Při vzpřímeném postoji její tep dosahoval hodnot okolo 177 úderů za minutu, na základě čehož její kolegyně ihned zavolaly záchranku. Ta jí ihned převezla do nemocnice, ve které se z vyšetření dozvěděla, že trpí výše zmiňovanou supraventrikulární tachydrií, která může být v některých případech i smrtící.

apple-watch-diagnoza-tepu

Na závěr žena dodala, že se s tímto problémem potýkala již delší dobu. Její tep se v krátkých intervalech vždy extrémně navýšil a ona jednoduše vyčkala, než jí celá situace přejde. Teprve až z výstupních hodnot z Apple Watch si řekla, že by neměla zahálet a s pomocí jejích kolegyň se obrátila na odbornou pomoc – což pro ni ve finále bylo obrovským přínosem. Nyní se nachází v péči odborného lékaře a její stav se již nezhoršuje.

Prohlédněte si Apple Watch 4 v galerii níže:

Hodinky tak znovu potvrdily to, co o nich Apple sebevědomě prohlašuje takřka od jejich představení – pomáhají lidem hlídat jejich zdraví. Právě to by mohly v budoucnu zvládat ještě o poznání lépe, jelikož se je chystá Apple dle spousty dostupných patentů dovybavit dalšími senzory, které umožní uživatelům jejich zdraví sledovat ještě o poznání lépe. Snad se tedy podobných vylepšení dočkáme už u Apple Watch Series 5.

apple-watch-zachrana-zivota

Dnes nejčtenější

.