Zavřít reklamu

Před nějakou dobou jsem si pořídil svůj první MacBook Pro a jako první jsem si do něj pochopitelně instaloval všechny pro mě důležité věci. Jak jsem byl z minulosti zvyklý, ihned jsem si z Mac App Storu stáhl Adblock Plus, který například na Chromu solidně blokuje veškerou reklamu. Jakmile jsem vše dokončil, rozhodl jsem se trošku projet Facebook a jen tak brouzdat po internetu. Chování Safari mě však v tu chvíli nemile překvapilo. Projíždění sociálních sítí bylo neskutečně zasekané a sledovat video na YouTube doslova nereálné. Takto se má chovat zařízení s logem nakousnutého jablka? Proč je pro mě Safari nepoužitelným prohlížečem, mi v daném okamžiku nebylo vůbec jasné a já byl z celé situace pochopitelně velice zklamaný.

Z tohoto důvodu jsem téměř okamžitě „zahladil stopy“ smazáním Adblocku a přešel na konkurenční Chrome, na což jsem zrovna dvakrát pyšný nebyl. Přeci jen, nevlastním MacBook a iPhone proto, abych si na ně instaloval prohlížeč od Googlu. Ve finále jsem měl na telefonu Safari a na MacBooku Chrome, což uznejme, je pro dokonalý ekosystém od Applu naprosto nelogické. Po chvíli mi došlo, že tohle řešení není zrovna moc ideální a budu s tím muset něco dělat. Rozhodl jsem se tedy, že dám Safari ještě šanci a naposled to risknu. Zapnu prohlížeč, projíždím web a po chvíli mi to dojde – vše funguje jak má. V tomto momentu mi nebylo vůbec jasné, kde byl tehdy problém. Jediné, co mě napadlo bylo, že Apple zkrátka opravil chybu, která se týkala zrovna mě.

Prohlédněte si obrázky v galerii spolu s popisky:

Po nějakém čase aktivního používání jsem si řekl, že si Adblock, na který jsem si stihl u Chromu navyknout, opět nainstaluji. Přestože se na první pohled tváří naprosto nevinně, po jeho instalaci mi úsměv z tváře opadl. Prohlížeč Safari se opět sekal a byl téměř nepoužitelný k jakékoliv práci. Prakticky okamžitě mi tak došlo, že za sekajícím se Safari stojí právě Adblock Plus. V současné době žádný blokátor reklamy nevyužívám a mohu říci, že svižnější prohlížeč jsem nikdy neviděl.

Pokud i vy trpíte stejným problémem, zbavit se ho můžete téměř do jedné minuty. Jediné, co musíte udělat, je logicky daný blokátor reklamy odstranit. V mém případě se jednalo o Adblock Plus, který byl stažen a nainstalován přímo z App Storu. Stačilo jej odstranit ze složky Aplikace a následně vysypat Koš – a bylo po problémech.

safari-logo-fb

Dnes nejčtenější

.